Nenad Lalatović, trener Borca: Maštam o tituli sa Banjalučanima

Darko Pašagić
Foto: V. Tripić

BANjALUKA - Šef stručnog štaba Borca Nenad Lalatović posjetio je juče redakciju “Glasa Srpske” i naglasio da otkako je došao u Banjaluku mašta o osvajanju titule sa “crveno-plavima”.

Iskusni stručnjak je svjestan da ga čeka težak posao, ali vjeruje da može ispuniti svoja, ali i očekivanja javnosti.

Fudbaleri Borca u subotu rano ujutro putuju na pripreme u Zreče, gdje će boraviti 12 dana i za to vrijeme odigrati četiri kontrolne utakmice. Prevashodan cilj Banjalučana u Sloveniji biće da se što bolje spreme za prve ispite u novoj sezoni, odnosno dvomeč sa B36 Toršavnom sa Farskih ostrva u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencije. Ovi susreti su na programu 7. jula u Modriči, odnosno sedam dana kasnije na Farskim ostrvima.

- Biće ovo idealna prilika da se svi zajedno još bolje upoznamo. U ekipi je dosta novih igrača, promenjen je i kompletan stručni štab, sve to treba lepo uklopiti. Pred nama je mnogo izazova, prvi je Evropa. Niko ne kaže da će nam biti lako protiv Farana, jer su oni odavno u takmičarskom ritmu, a nama će to biti prve zvanične utakmice. Nismo u situaciji nikom da pretimo, jer su oni bili 11 puta šampioni svoje zemlje, ali verujem da možemo da ih eliminišemo. Učinićemo sve da tako bude, a onda imamo realne šanse i u drugom kolu. Domaća scena je već druga priča. Otkako sam došao u Banjaluku maštam o osvajanju titule sa Borcem, o peharu u Kupu. Verujem da se neće završiti samo na maštanju i da ćemo doneti bar jedan trofej na Gradski stadion - naglasio je Lalatović, koji je u petak posjetio redakciju “Glasa Srpske”.

Banjalučani će u Sloveniji odigrati četiri utakmice.

- Prvi rival već u ponedeljak je Vojvodina, a potom igramo sa Celjem, slovenačkom Goricom. Četvrti rival je trebalo da bude Rijeka, ali to se neće desiti i najverovatnije ćemo igrati sa jednim mađarskim prvoligašem - nastavio je Lalatović.

Po riječima harizmatičnog stručnjaka prelazni rok za “crveno-plave” se polako približava kraju.

- Doveli smo manje-više ono što smo hteli. Sve su to iskusni igrači i sa većinom njih sam već ranije sarađivao. Želja mi je još Nikola Ninković. Pregovori su u toku i nadam se da će i on stići na Gradski stadion. Sa njim bi prelazni rok bio manje-više, zaokružen, mada je uvek moguće još neko pojačanje - dodao je Lalatović.

Na njegovom spisku za Sloveniju našlo se 26 fudbalera. To su golmani Nikola Ćetković, Bojan Pavlović i Nikola Lakić, igrači Milan Spremo, Aleksandar Subić, Darko Lazić, Aleksandar Vojnović, Marko Gajić, Đorđe Milojević, Savo Šušić, Strahinja Bošnjak, Nikola Andrić, Dino Ćorić, Nedeljko Piščević, Dejan Popara, Donald Mols, Amar Begić, Ivan Grgić, Dejan Meleg, Goran Zakarić, Enver Kulašin, Benjamin Tatar, David Čavić, Momčilo Mrkaić, Jovo Lukić i Obren Cvijanović.

Lazić

Darko Lazić osmo je pojačanje Borca u ljetnjem prelaznom roku. To je potvrdio potpredsjednik Banjalučana Bogoljub Zeljković.

- Sve je dogovoreno sa Lazićem. Ostalo je još da obavi neophodne ljekarske preglede nakon čega ćemo potpisati ugovor - naglasio je Zeljković.

Lazić je karijeru započeo u Crvenoj zvezdi, a u sezoni 14/15 predvodio ga je upravo Nenad Lalatović. Prije Lazića, kome je posljednji klub prije dolaska u Borac bilo Sarajevo, “crveno-plavi” dres su zadužili Benjamin Tatar, Momčilo Mrkaić, Nikola Andrić, Marko Gajić, Milan Spremo, Nedeljko Piščević i povratnik na Gradski stadion Goran Zakarić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana