Nenad Lalatović: Ne bih dolazio da sam znao da smo putujući cirkus

Dušan Repija
Nenad Lalatović: Ne bih dolazio da sam znao da smo putujući cirkus

BANjALUKA - Dolaskom dugogodišnje želje uprave Borca Nenada Lalatovića porasli su apetiti, euforija je zahvatila navijače, a i temperamentni stručnjak podgrijao atmosferu najavom da želi bar jedan od dva trofeja.

Četrdesetak dana kasnije sve je izduvalo kao balon. Šokantno ispadanje od B36 Toršavna, pa remi sa novajlijom Slogom na startu prvenstva začinio je bolan poraz od Sarajeva u derbiju drugog kola. Više nego dovoljno za zaključak da mnoge stvari ne funkcionišu onako kako je zamišljeno. Svjestan je toga i Lalatović koji je poslije meča u Modriči ponudio ostavku, ali ona nije usvojena. Nakon utakmice u Novom Gradu sa “bordo” timom nije pominjao odlazak, a dio odgovornosti prebacio je i na igrače.

- Vežbamo tako da brzo menjamo stranu, da posle dva, tri dodira idu dijagonale, da tražimo dubinu jer fudbal je danas takva igra da se mora igrati i bez lopte, da dolaze igrači iz poslednje linije, da tražiš loptu u noge, da se brže oslobađamo lopte... Nedeljko Piščević “carini” loptu pet minuta je vuče, na kraju je izgubi i iz te kontre primamo gol. Posle su se desile dve greške našeg golmana i izgubili smo utakmicu zasluženo. Ja tu ne mogu ništa da promenim - rekao je Lalatović koji je ranije imao primjedbi na zalaganje igrača, a sada pojedincima stavio do znanja da su podbacili.

Iako nije pričao o tome, sigurno bi i sam promijenio neke odluke kada je dovođenje pojačanja u pitanju, jer je evidentno da je Borac vrlo teška i troma ekipa - suprotno onome što mu treba da implementira svoje zamisli.

Problem je i taj što će “crveno-plavi” još dugo biti podstanari, jer postavljanje hibridne trave na Gradskom stadionu ne teče planiranom dinamikom. Prema prvobitnim procjenama kraj jula je bio krajnji rok za završetak, a čini se da će se sve otegnuti i do septembra. Lalatović je poznat kao trener koji se hrani energijom sa tribina i prenosi je na svoje igrače. Iako je bilo vrlo malo praznih stolica na “Mlakvama”, ruku na srce, ambijent nije onakav kakav bi bio u Banjaluci.

- Da sam znao da nećemo igrati nijednu utakmicu u Banjaluci, da ćemo kao cirkus ići od grada do grada, ne bih ni došao. Igram malo ovde, pa malo tamo, dan pre utakmice smo prvi put izašli na ovaj teren, a nijednu utakmicu još nismo odigrali u Banjaluci. Pre dva dana smo došli u hotel gde nije bilo klime, pa smo se vratili kući, pa smo opet sutra došli... - jada se Lalatović.

Prvenstvo je tek počelo pa iako remi i poraz nisu idealan start mnogo je prilika za popravni. Pitanje je samo može li srpski stručnjak sa svojim timom pokrenuti ekipu. Jedna pobjeda sigurno bi pokrenula dosta stvari sa mrtve tačke, a prilika za slavlje biće već predstojećeg vikenda kada Borac gostuje Posušju.

Šampion pao

Veliki preokret u Mostaru napravili su fudbaleri Željezničara koji su nanijeli poraz aktuelnom šampionu Zrinjskom sa 2:1. Domaćin je poveo golom Nemanje Bilbije, ali su bodove u Sarajevo odnijeli Hamza Gasal i Nedim Mekić. Poslije nepotpune dvije runde jedini tim sa maksimalnim učinkom je Široki Brijeg koji je sa 2:0 savladao Slobodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana