Nemanja Peštić zvanično potpisao za beogradski klub: Privukle su me ambicije Partizana

Darko Dragičević
Nemanja Peštić zvanično potpisao za beogradski klub: Privukle su me ambicije Partizana

BEOGRAD - Mladi rukometaš Nemanja Peštić napravio je veliki iskorak u svojoj karijeri. Naredne sezone mladi Brčak će braniti boje beogradskog Partizana, koji ga je i zvanično predstavio.

Ugovor je potpisan na dvije godine, a Partizan želi da napravi tim za budućnost koji će dugo biti na okupu. Prošla sezona donijela je potpunu afirmaciju mladog beka koji je pružao veoma dobre partije u dresu dobojske Sloge. To nije prošlo nezapaženo pa je uslijedio poziv beogradskog Partizana.

Peštić je sa zadovoljstvom prihvatio ovaj poziv i se raduje novim izazovima u karijeri.

- Čast mi je što ću igrati za veliki klub kakav je Partizan. Prošle sezone borili su se za titulu šampiona Srbije i sa sličnim ambicijama ulazimo i u novi šampionat. Raduje me činjenica da će ekipa ove godine biti mlada, željna dokazivanja. Većinom su tu moji vršnjaci i uz dobar rad i atmosferu mislim da možemo ispuniti naše ciljeve. Zaista tu ima mnogo kvalitetnih mladih rukometaša koje znam sa kampova i okupljanja u mlađim kategorijama. Vjerujem da ćemo se brzo uklopiti jer smo sličnih pogleda na rukomet. Novi je i trener tako da ćemo nastojati da se kroz ove pripreme što bolje uigramo - istakao je Peštić.

Za njega će naredna sezona biti pravi test, jer će igrati u znatno jačem takmičenju od prvenstva BiH, a Partizan očekuju i nastupi u evropskim kupovima gdje čeka protivnika.

- Svakako su me privukle ambicije kluba  jer se Partizan svake godine bori za titulu šampiona, a pored toga izazov će svakako biti i igranje u Evropi. Liga Srbije je u ovom momentu kvalitetnije takmičenje od BiH, tako da će za mene to da biti veliki izazov da se nametnem stručnom štabu i izborim za minutažu. Samim tim moraću još više i kvalitetnije da radim, a posebno se radujem nastupima u Evropi gdje Partizan još čeka na protivnika - dodao je na kraju Peštić.

Peti novajlija

“Crno-bijeli” prave mlad tim za narednu sezonu. Stigao je trener Đorđe Ćirković, a za njim i petorica novajlija. Partizan je predstavio golmana Dimitrija Jelića (Crvena zvezda), bekove Nikolu Kovačevića (Vojvodina) i Luku Barjaktarovića (Sloboda Tuzla), grčkog pivota Jorgosa Markatatosa (Dukas) , te Nemanju Peštića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana