Nemanja Mihajlović potpisao za Slogu: Velika nada Partizana završila u Doboju

Dušan Repija
Nemanja Mihajlović potpisao za Slogu: Velika nada Partizana završila u Doboju

DOBOJ - Nekadašnji fudbaler Partizana i velika nada srpskog fudbala Nemanja Mihajlović juče je stigao u Doboj i dogovorio sve uslove sa Slogom, čiji će član biti do kraja sezone.

Prava fudbalska bomba u Doboju! Vješti dribler, koji je zbog partija u crno-bijelom dresu otišao u Herenven za 1,7 miliona evra, sada je na novom početku. Prošle sezone nosio je dres subotičkog Spartaka, ali se na kraju sezone razišao sa “golubovima” i od tada je bez kluba. Zbog toga će mu sigurno trebati određeni period da dostigne optimalan nivo forme, pa treba očekivati da bude pravi tek poslije zimskih priprema.

Trener Sloge Zoran Ćurguz poznat je kao neko ko ima strpljenja sa rekonvalescentima, jer je po sličnom receptu u život vratio Milana Milanovića još dok je bio trener Željezničar Sport tima, a zatim ga doveo i u Doboj.

Mihajlović je kao mlad obećavao mnogo. Blistao je u mlađim kategorijama Rada i zaslužio poziv iz Humske, gdje se u potpunosti afirmisao i stekao status mladog reprezentativca. Poslije sezone i po otišao je u Holandiju, ligu koja je kao stvorena za igrača njegovih karakteristika. Sve je dobro počelo, mladi as je izluđivao rivale uz lijevu aut-liniju, stigli su prvi golovi i asistencije, ali je bilo dosta oscilacija. U tri godine skupio je tridesetak nastupa u prvenstvu, pa je odlučio da se oproba u poljskoj Arki i sve je bilo kao preslikano iz Holandije. Dobar početak i loš kraj, ovoga puta i zbog problema u kojima se našao klub. Zatim je imao epizodu u Turskoj, pokušao u Bolusportu i Balikeširsporu, da bi se prošle jeseni vratio u srpski fudbal.

Nakon solidnih izdanja u dresu Spartaka, na kraju sezone ipak nije došlo do produžetka saradnje. Mihajloviću su očigledno potrebni minuti i kontinuitet koji će pokušati da pronađe u Doboju, a ako sve dobro ispadne i za njega i za Dobojlije, vjerovatno će dobiti još jednu priliku u nekoj jačoj ligi, koju po fudbalskom umijeću sigurno zaslužuje.

Sloga sutra u Modriči igra vrlo važnu utakmicu sa Posušjem i u slučaju pobjede napraviće veliki korak naprijed u borbi za sredinu tabele, te direktnog rivala ostaviti na pet bodova zaostatka. Debitant u eliti malo je posustao nakon sjajnog početka, pa nema sumnje da bi Mihajlović mogao da donese kvalitet više u napadu, naročito u tandemu sa Lukom Kulenovićem, koji se ove sezone iskristalisao u jednog od najboljih napadača Premijer lige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana