Nemanja Dimitrijević, rukometaš Leotara: Prilika za revanš

Darko Dragičević
Nemanja Dimitrijević, rukometaš Leotara: Prilika za revanš

TREBINjE – Pred rukometašima Leotara je još jedan veliki derbi. U Trebinje stiže šampion BiH, ekipa Izviđača. Tim iz Ljubuškog je u dosadašnja četiri meča ostvario tri pobjede uz jedan remi.

Na drugoj strani Leotar je doživio prvi poraz u prošlom kolu u derbiju protiv Borca, čime je završio izuzetno zgusnutu seriju mečeva.

Bek Nemanja Dimitrijević se odomaćio u Trebinju. U drugoj sezoni pokazuje još bolje partije i uzdanica je trenera Dragiše Koraćevića.

- Slijedi jako teška i zahtevna utakmica za nas. Dočekujemo šampiona Premijer lige, što dovoljno govori o kvalitetu rivala. Kvalitetan protivnik koji ove sezone igra Ligu Evrope, drugo po rangu evropsko takmičenje. Očekujem neizvesnu utakmicu do samog kraja. Sa druge strane i mi imamo šta da pokažemo da ovo što smo do sada uradili nije slučajnost i da je sve ovo plod dobrog rada u proteklom periodu - istakao je Dimitrijević.

Ekipe se odlično poznaju, jer nisu puno mijenjale sastave u odnosu na prethodne duele, a Izviđač je prošle sezone u prvenstvu bio uspješniji od trebinjskog kluba, tako da je slavio ubjedljivo oba puta.

Zbog toga u Leotaru imaju veliki motiv.

- Mislim da se ekipe dobro poznaju, nije se tu nešto previše menjalo od prošle sezone kada su nas savladali, tako da neće biti iznenađenja. Zbog toga imamo veliki motiv da dođemo do pobede i da se revanširamo za poraze. Sigurno da je naša najveća prednost domaći parket, verujem da ćemo imati veliku podršku naših navijača kao i dosad i da će nam to biti dodatni motiv - poručio je lijevi bek trebinjskog kluba.

Leotar je iskoristio reprezentativnu pauzu da se odmori i pripremi za drugu fazu veoma napornih mečeva.

- Sigurno da nam je i te­ kako prijala ova pauza. U 15 dana smo odigrali pet mečeva i sigurno da nas je malo stigao i umor, posebno nakon putovanja u Letoniju. Nemamo toliko širok igrački kadar da igramo non-stop u ritmu sreda-subota tako da nam je pauza dobrodošla da se oporavimo, odmorimo i napunimo baterije za derbi i iskušenja koja nam slede nakon toga - poručio je Dimitrijević.

Derbi meč između Leotara i Izviđača igra se od 19 časova.

Bez meča u Zenici

Rukometaši Čelika su stupili u štrajk zbog dugovanja tako da je odgođen meč 6. kola protiv dobojske Sloge, a pitanje je da li će ekipa uopšte nastaviti takmičenje. Parovi šestog kola prvenstva BiH: Borac - Goražde (17 časova), Vogošća - Konjuh (18), Krivaja - Maglaj(19), Hercegovina - Sloboda (19), Leotar - Izviđač (19), Gračanica - Čapljina (19)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana