Nedim Hadžić, pojačanje Rukometnog kluba Borac: Presudio je poziv selektora Smajlagića

Darko Dragičević
Nedim Hadžić, pojačanje Rukometnog kluba Borac: Presudio je poziv selektora Smajlagića

BANjALUKA – Rukometni klub Borac krenuće danas sa pripremama za novu sezonu u kojoj planira da se opet bori za vrh sa novim trenerom i pojačanom ekipom.

Banjalučani su prošlu završili na 10. mjestu. Ekipu su napustili trener Mirko Mikić, te igrači Berin Brkić, Božo Tepić, Luka Knežević, Marko Lukić i Novak Bajčeta. U Banjaluku je došao selektor BiH Irfan Smajlagić, golman Nebojša Grahovac, te Vladan Đurđević i Nedim Hadžić. Upravo se od momka iz Maglaja očekuje da popuni prazninu na desnom beku .

- Najveći razlog dolaska u Banjaluku i jeste selektor. Imali smo obostranu želju da radimo zajedno i na meni je da dam sve od sebe i opravdam povjerenje. Borac je velikan, ekipa koja je bila evropski šampion i sigurno da ću imati veliki motiv da se dokažem - istakao je Hadžić koji je potpisao ugovor na dvije godine. Prvi zadatak u novoj sezoni biće da se ekipa vrati u vrh.

- Mislim da su momci i svi ostali svjesni situacije u kojoj je Borac bio prošle sezone, od povreda do finansija, sve to je uticalo na konačan plasman. Nije to Borac kakvog svi poznajemo niti je na mjestu koje zaslužuje. Ali sada je pred nama novi početak . Uz selektora, i može se reći noviju ekipu, smatram da rezultat neće izostati - dodao je Hadžić.

Tokom karijere Hadžić je igrao dosta i u Njemačkoj.

- Dosta toga sam naučio u Njemačkoj. Tamo sam proširio vidike što se tiče rukometne igre i na svoju sreću imao starije i iskusnije igrače koji su bili voljni da mi pomognu i ispravljaju moje greške - istakao je bek.

Hadžić nije prvi rukometaš koji je u Borac došao iz Maglaja. I njegovi prethodnici braća Burić, Brkić, Gračić koji su ponikli ili došli iz ovog kluba su ostavili sjajan utisak.

- U Maglaju se osim stvaranju vrhunskih sportista takođe daje velika pažnja tome da oni budu kulturni momci i na tome se paralelno radi od malih nogu. Od prvih rukometnih koraka, jako dobro i često se trenira uz vrhunske trenere. Puno igrača je prošlo kroz školu Mahmuta Maše Obralića, koji je legenda države, i on je velikim dijelom zaslužan za te uspjehe. Za moj lični uspjeh u Maglaju, pored trenera Maše, uz mene su bili i Ernad Medžić i Ermin Buco Bajrić, koji su takođe radili sjajan posao. Tu opet stoje i ostali treneri i čitav RK Maglaj sa upravom koji zasigurno već godinama unazad radi pravi posao i daje sve od sebe 365 dana u godini, a to ne može ostati nezapaženo - istakao je Hadžić.

Poznajem saigrače

Desni bek ističe da svoje nove saigrače zna samo sa terena.

- Ne poznajem lično momke iz ekipe, ali znamo se sa parketa. Ne sumnjam da ću se lako uklopiti u tim. Primijetio sam da su momci super ekipa, da vlada dobra hemija i vjerujem da ću se brzo adaptirati i da ćemo uživati u novoj sezoni. Dobra atmosfera je preduslov i za kvalitetnije rezultate - dodao je mladi rukometaš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana