Nebojša Grahovac, golman Borca: Timska igra donijela uspjeh

Darko Dragičević
Nebojša Grahovac, golman Borca: Timska igra donijela uspjeh

BANjALUKA - Rukometaši Borca ostvarili su prvu pobjedu na gostovanjima u novoj sezoni. Ekipa Irfana Smajlagića savladala je u derbiju dobojsku Slogu 33:29 i tako zaposjela lidersku poziciju sa utakmicom više u odnosu na rivale.

Banjalučane je ka pobjedi vodio iskusni golman Nebojša Grahovac. Naime, on je u periodu kad je domaći tim prišao na dva gola zaostatak (24:26) imao nekoliko odbrana i omogućio je svojim saigračima da se opet odlijepe, te prelome meč. Grahovac ističe da je ovo timska pobjeda.

- Kontrolisali smo meč od starta i imali značajnu prednost u toku utakmice. Najvažnije je da smo ostvarili prvu pobjedu na gostovanjima što će nam donijeti dodatno samopouzdanje za nastavak takmičenja i sad će biti lakše igrati. Istina, bilo je oscilacija tokom meča, ali to je normalno jer smo nova ekipa koja se još uigrava. Za nas je najbitnije da je primjetan napredak kroz svaki meč, da igramo sve bolje. Presudila je naša širina u igračkom kadru gdje je svaki rukometaš koji je dobio šansu dao doprinos u konačnom rezultatu. Kroz tu timsku igru će uvijek izaći drugi junak na meču. Nježić je tako dao gol kad se lomilo, drugi su bili dobri u odbrani, tako da je najvažnije da smo osvojili bodove - istakao je Grahovac.

Za Borac se serija derbija nastavlja već u petak kad im u goste dolazi Sloboda iz Tuzle. Ovaj tim vodi bivši trener crveno-plavih Mirko Mikić, a tu je i nekoliko bivših igrača Banjalučana.

- Sloboda je u novu sezonu ušla sa velikim ambicijama i najvećim budžetom, ali su imali problema na otvaranju. Sigurno posjeduju dobar kvalitet. Generalno uz uvažavanje svih rivala mi smo ti koji se pitaju u Boriku i to smo naveli i pred start takmičenja. Gledamo samo sebe, svoj tim i kako da dodatno napredujemo i onda se u ligi BiH na svom parketu ne plašimo nijednog rivala. Tako će biti i protiv Slobode, gdje ćemo željeti da ovjerimo ove bodove iz derbija protiv Sloge - dodao je golman Borca.

Najzaslužniji za pobjedu Banjalučana uz golmana Grahovca, bili su bivši član dobojskog tima Vladan Đurđević sa 14 golova.

U redovima Sloge golman Milutin Bogdanović odbranio je 11 šuteva gostiju. Najefikasniji su bili Dušan Miličević sa devet i Stanko Stanković sa šest golova.

Leotaru bodovi

Rezultati 7. kola: Čapljina – Krivaja 23:28, Izviđač – Gračanica 34:32, Goražde – Leotar 27:29, Sloga – Borac 29:33, Konjuh – Hercegovina 27:25, Maglaj – Vogošća 28:33. Plasman: Borac 10, Leotar 10, Gračanica 9, Izviđač 9, Konjuh 9, Krivaja 9, Sloga 8, Vogošća 8, Maglaj 6, Sloboda 5, Goražde 5, Hercegovina 2, Čapljina 2, Čelik -1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana