„Ne, nema šanse“: Dončić o molbi koju je uputio Jokiću

sputnik
Foto: sputnik

Slovenački košarkaš Luka Dončić govorio je o srpskom centru Nikoli Jokiću i njegovoj atipičnoj ličnosti.

 
Dončić je bio gost podkasta „Starac i trojka“ poznatog bivšeg NBA igrača Džej Džeja Redika.
 
Klupski i reprezentativni šampion Evrope je sa Redikom govorio o brojnim temama, prisetio se života pre dolaska u NBA, ali i dominacije u Americi, a pričalo se i o Nikoli Jokiću sa kojim ima odličan odnos.
 
„Jokić nema Instagram, nema društvene mreže, jednostavno je drugačiji tip. On voli svoje konje. Pokušao sam da ga nateram da napravi Instagram, ali mi je rekao: 'Ne, nema šanse'“, izjavio je Dončić.
 
Luka je govorio i o svojim idolima.
 
„Vasilis Spanulis je bio legenda, penzionisao se prije godinu, dve i oduvijek sam mu se divio. Bio je veliki vođa i jedan od najboljih klač igrača ikada. Cijela njegova igra je bila izuzetna. Tu je i moj bivši saigrač Serhio Ljulj, on je bio stvarno nevjerovatan. Najbolji igrač u Evropi kad sam ja bio tamo, mnogo mi je pomogao gledajući ga kako trenira i trenirajući protiv njega. On je igrao sa mnogo energije i to mi je baš pomoglo“, istakao je Dončić i dodao:
 
„Nisam mnogo gledao NBA jer se uvijek igralo preko noći, u tri ujutru ili slično. Ali, naravno, tu je bio Lebron (Džejms) zbog svega što je uradio. On sada daje 50 poena sa 37 godina. To je nemoguće. Mislim da su to ta trojica, na njih sam najviše gledao“.
 
Dvadesettrogodišnji Slovenac je još jedanput govorio o razlici između NBA lige i Evrolige, objasnivši da nije sve baš onako kako djeluje Amerikancima.
„Dati 30 poena u evroligaškoj utakmici je teže nego u NBA utakmici. U to sam siguran 100 odsto“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana