NBA Ol- star: Pobjednik u zakucavanjima igrač koji ne igra u NBA ligi FOTO, VIDEO

Agencije
Foto: Tanjug/AP

SOLT LEJK SITI - NBA Ol-star počeo je spektakularno, a noćas smo dobili i pobjednike atraktivnih takmičenja najjače lige svijeta.

Veče je obilježio Mek Meklang, košarkaš koji i ne igra u NBA ligi, ali je postao pobjednik NBA takmičenja u zakucavanjima na OL-star vikendu u Solt Lejk Sitiju.

Najbolje vještine pokazala je ekipa „Džez“, koju su činili košarkaši Jute, Džordan Klarkson, Voker Kesler i Kolin Sekston. Nadvisili su tim "Ruks", koji čine Paolo Bankero (Orlando), Džejden Ajvi (Detroit) i Džabari Smit Džunior (Hjuston), odnosno tim "Adetokumbovi", koji čine braća Janis, Tanasis (Milvoki) i Aleks (Viskonsin Herd).

U takmičenju u trojkama, briljirao je Demijan Lilard - imao je 26 poena u prvoj i finalnoj rundi.

Lider Portlanda nije bio i najefikasniji, u prvoj rundi je Tajris Haliburton (Indijana) imao 31 poen, ali nije bio ni blizu toga u finalnom šutiranju (17).

U finalu se još našao i njegov saigrač iz Pejsersa Badi Hild, sa 23, pa 25 poena. Bez finala su redom ostajali Jutin Lauri Markanen, Džejson Tejtum iz Bostona (po 20), Tajler Hiro iz Majamija (18), Džulijus Rendl iz Niksa (13), Kevin Erter iz Kingsa (8).

U zakucavanjima, Mek Meklang iz Filadelfije "oduvao" je konkurenciju sa 99.8 i 100 u finalu.

Adut Pelikansa Trej Marfi imao je 96, pa 98, ali je bilo preteško stići Mekovo savršenstvo. Akteri su bili još Jeriho Sims iz Niksa sa 95.4 i Kenjon Martin Džunior sa 93.2, što nije bilo dovoljno za finale.

Meklang je inače 24-godišnji momak koji je dobio šansu da potpiše za Filadelfiju 20202. godine, ali se pridružio timu Dži lige, Delaver Blu Koutsima. Prihvatio je rado poziv za takmičenje u zakucavanjima i nije pogriješio, ispisao je istoriju kao prvi igrač Dži lige koji je učestvovao na ovom događaju.

Nije ni NBA liga pogriješila sa ovim pozivom - pokazao je nevjerovatnu posvećenost u osmišljanju zakucavanja i svako je izveo iz prvog pokušaja.

 

Mac McClung has the highest field goal percentage in dunk contest history: 100% FG. First ever with 3 straight 50s. Not bad for someone who’s never dunked in an NBA game. pic.twitter.com/vKr8gcdK38

— Chris Palmer (@ChrisPalmerNBA) February 19, 2023

 

Trenutno je član Delaver blu kotsa, a prije četiri dana je potpisao dvosmjerni ugovor sa Filadelfija seventisiksersima čiji je dres nosio na takmičenju u zakucavanjima.

Meklang je inače odigrao samo četiri NBA utakmice, imao je pokušaje da se probije u Lejkersima i Voriorsima, koji su ga zvali svojevremeno u kamp. I sam Meklang je priznao da mu je neophodno da poboljša vođenje lopte i dirigovanje igrom, kako bi prišao najjačoj ligi. Plejmejkerske veštine ipak su zasjenjene ovim zakucavanjima, a sam Meklang je postao jutjub senzacija još davno, zahvaljujući srednjoškolskim potezima.

Sve to bilo je dovoljno da NBA liga prepozna potencijal za ovaj šou. Od početka je "kupio" publiku kada je zakucao preko dvojice prijatelja, kao i žiri u sastavu Džamal Kroford, Lisa Lesli, Karl Maloun, Harold Majner, Dominik Vilkins.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana