Napoli “razbio” Ajaks, Briž odolio u Madridu

G.S.
Napoli “razbio” Ajaks, Briž odolio u Madridu

Počelo je četvrto kolo Lige šampiona mečevima između Napolija i Ajaksa, te Atletiko Madrida i Klub Briža. “Napolitanci” su opet samljeli “Kopljanike” dok su Belgijanci izdržali protiv “Jorgandžija”.

Napoli je još jednom zabilježio pobjedu nad Ajaksom i održao svoj maksimalni učinak u grupi A poslije četiri odigrana kola.

Prije nedjelju dana “Napolitanci” su savladali nizozemsku ekipu sa nevjerovatnih 6:1, večeras su bili “milosrdniji” i na “Dijego Armando Maradona” stadionu slavili sa 4:2.

Već u četvrtom minutu smo vidjeli odličnu timsku akciju Spaletijevog tima koju kruniše Lozano poslije asistencije Zjelinskog. “Kopljanici” su uzvratili, Bergvajn je imao sjajnu šansu, zatim i Kudus par minuta kasnije, ali bez promjene rezultata.

Lozano je mogao do još jednog gola u 14. minutu, ali Raspadori je taj koji donosi prednost od 2:0. Italijan je u sjajnoj formi i nastavlja da “muči” Ajaks. Podsjetimo u Amsterdamu im je dao dva gola.

Gosti se nisu predavali, inicijativu poslije pauze su ekspresno naplatili. Klasen koristi centaršut i to je 2:1 u 49. minutu.

Nada je potrajala sve do 60. minutu kada smo vidjeli VAR na djelu, a sudija Cvajer dosuđujue penal za domaće poslije Timberovog igranja rukom. Kviča Kvarackelia je bio siguran za 3:1 u 62. minutu.

Lozano je nastavio da traži svoj drugi gol, ali dobar pokušaj iz 75. minuta brani Pasver. Osimen je upisao gol u 80. minutu, ali gol povratnika u redove Napolija je ipak poništen zbog ofsajda.

Stvari se ubrzo komplikuju po domaće. Žuan Žezus pravi penal, Bergvajn ga koristi i smanjuje na 3:2 u 83. minutu.

Osimen je ipak došao do svog gola - nigerijski napadač pogađa u 90. minutu i overava pobjedu italijanskog tima (4:2).

Napoli je suvjerni lider na tabeli A grupe sa 12 bodova. Ajaks je ostao na tri boda. Večeras se sastaju Glazgov Rendžers i Liverpul. Škoti su bez bodova, a “Crveni” imaju šest bodova.

Na “Vandi Metropolitano” je domaći Atletiko bio pod strahovitim pritiskom da savlada Klub Briž.

Šampion Belgije je u Madrid stigao kao senzacionalni lider grupe B sa svih devet bodova i bez primljenog gola u elitnom takmičenju, a pruženom partijom je dokazao da taj učinak nije nikakva slučajnost. 

Atletiko je prema očekivanjima krenuo sa napadima od samog starta, ali je malo nedostajalo da primi gol u desetom minutu. Skov Olsen je pobjegao “Jorgandžijama” po desnoj strani u kontri, zavrnuo loptu u kazneni prostor, a tamo je Đutgla promašio ono što obično pretvara u pogotke. Šutirao je iz idealne pozicije i poslao loptu iznad prečke.

Nakon toga serija promašaja Grizmana i sjajnih odbrana Simona Minjolea. Tukao je Francuz i glavom i nogom, ali je iskusni belgijski golman poput prikaza u najboljim danima izbacivao te lopte u korner.

Lemar je nekoliko puta pretio udarcima sa distance, Saulu je poništen gol zbog ofsajda i puta do mreže Briža nije bilo za domaće.

U nastavku slična priča, ali nešto slabiji ritam Atletika. Na početku poništen gol Korei, opet zbog ofsajda, a potom je Briž uspostavio kontrolu na sredini terena.

Pokušao je Dijego Simeone da izmjenama razdrma ekipu, na teren je poslao Karaska, Moratu, De Paula i Kunju. Nije bilo rezultata.

Klub Briž je u 83. minutu ostao sa igračem manje, zbog drugog žutog kartona Kamala Sove. Atletiko je u finišu pokušavao da iskoristi brojčanu prednost, ali nije uspio i sada je u ozbiljnom problemu. Kunja je imao veliku šansu u 91. minutu, ali ga je zaustavio nestvarni Minjole.

Klub Briž ima deset bodova, Atletiko je na četiri. Po tri boda imaju Bajer i Porto, koji se večeras sastaju u Leverkuzenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana