Napadač Milan Šikanjić donio važan bod ekipi Kozare: Golovi najava uspješne sezone

Darko Dragičević
Foto: Goran Radimirović Riro

GRADIŠKA - Odličan start proljećnog dijela prvenstva Republike Srpske za napadača Kozare Milana Šikanjića. Sa dva gola donio je veoma važan bod svom timu na gostovanju u Mrkonjić Gradu protiv Slobode (2:2).

Domaći tim je u 51. minutu imao dva gola prednosti, ali gosti se nisu predavali i uspjeli su do kraja da dođu do izjednačenja, a malo je nedostajalo i da ostvare trijumf. Šikanjić je zatresao mrežu rivala u 54. i 71. minutu.

- Osvojili smo veoma važan bod u borbi za opstanak, a u finišu smo mogli da dođemo i do sva tri. Odigrali smo veoma dobro drugo poluvrijeme u kojem smo pokazali karakter gdje smo se vratili iz rezultatskog minusa. Iako smo na startu drugog dijela primili gol, to nas nije poremetilo, kao ni naše planove, kako da igramo u nastavku. Gubili smo 0:2, ali ni u tim momentima nismo paničili. Znali smo šta treba da radimo i trener Medović nam je ulio dodatno samopouzdanje i vjeru da možemo doći do povoljnog rezultata. Zaista je unio novitete u našu igru, nema pritiska i ta mirnoća kao i jasni zahtjevi su nam donijeli rezultat. Na kraju smo odigrali odlično i malo je nedostajalo i da pobijedimo - istakao je Šikanjić.

Golovi na startu drugog dijela prvenstva Republike Srpske puno će značiti za mladog napadača.

- Sigurno je da će mi golovi puno značiti za nastavak takmičenja. Dobio sam dodatno samopouzdanje, stekao sigurnost. Novi trener me je vratio na poziciju napadača i iskreno to mi veoma prija. Na meni je da to povjerenje opravdam i nastavim u istom ritmu. Kvalitetan rad na treninzima se mora isplatiti. Naravno, ovi golovi su zasluga tima, jer se na kraju gleda samo konačan rezultat i nadam se da će ovo biti uspješna polusezona - dodao je Šikanjić.

Napadač ističe da vjeruje da će njegova ekipa ispuniti ciljeve za drugi dio sezone. Kozara je trenutno na 13. poziciji.

- Prva želja je svakako da izborimo opstanak i vjerujem da imamo kvalitet da to ostvarimo. Imamo jaču ekipu nego u jesenjem dijelu prvenstva, popunili smo igrački kadar, te ojačali pozicije. Uz kvalitetan rad koji imamo, siguran sam da ćemo uspjeti da izborimo opstanak. Šta više, očekujem da veoma brzo krenemo u gornji dio gdje nam je prema kvalitetu sigurno i mjesto - istakao je Šikanjić.

Treći na listi

Milan Šikanjić je tokom karijere nastupao i za beogradsku Crvenu zvezdu gdje je u sezoni 2016/17 bio najbolji strijelac lige kadetske lige Srbije sa 25 golova. On je na trećem mjestu vječne liste beogradskog tima u ovom uzrastu, a ispred njega su Matej Bubanj koji je postigao 32 gola, te Borislav Burmaz 26.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana