Najbolji sportisti po tradiciji obišli redakciju "Glasa Srpske": Odabrani među novinarima

Darko Pašagić
Najbolji sportisti po tradiciji obišli redakciju "Glasa Srpske": Odabrani među novinarima

BANjALUKA - Najbolji sportisti Republike Srpske za 2021. godinu posjetili su redakciju "Glasa Srpske" koji je ove godine po 67. put organizovao akciju Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske.

Već po tradiciji, deset najboljih sportista je obišlo redakciju "Glasa", upoznalo se se radom ponajprije sportskih novinara, a potom i ostalih dijelova dnevnog lista Republike Srpske, čiji novinari vrijedno rade da bi njihovi čitaoci svako jutro imali najnovije informacije iz zemlje i svijeta vezane za sve sfere života.

Priče o njihovim rezultatima na sportskim borilištima redovno popunjavaju novinske stupce pa su oni imali priliku da iz prve ruke vide kako informacije dolaze do javnosti.

- Ovo mi je prvi put da obilazim redakciju nekih novina i vidim da se ovdje jako puno i vrijedno radi. Drago mi je što sam imao priliku da i upoznam ljude koji su stvaraoci "Glasa Srpske" svakog dana, ali i sportske novinare, koji redovno izvještavaju sa svih takmičenja. Velika mi je čast što sam u ovom odabranom društvu i ovo će mi sigurno biti veliki podstrek da nastavim tamo gdje sam završio ovu, za mene najuspješniju godinu u sportskoj karijeri - naglasio je karatista Pavle Dujaković koji se prvi put našao među deset najboljih sportista.

Zamjenik glavnog i odgovornog urednika Žarko Marković poželio im je dobrodošlicu istakavši da mogu biti ponosni na svoja dostignuća, jer nije mala stvar biti među deset najboljih.

- Treba da budete ponosni na svoje rezultate, koji donose sreću i radost ne samo vama već u sve krajeve Republike Srpske. Činjenica da ste među deset najboljih je nešto što vam ostaje za cijeli život i što vam niko nikada neće moći da oduzme - poručio je Marković.

Iako se i prošle godine našao među deset najboljih sportista, skijaš Strahinja Erić prvi put je imao priliku da bude dio manifestacije, jer je lani bio odsutan zbog sportskih obaveza.

- Sjajan je osjećaj biti dio ovako važnog događaja i naći se među najboljim iz raznih drugih sportova. Uvijek je lijepo upoznati neke nove sportiste, družiti se s njima i razmijeniti neka iskustva sa terena ili borilišta. Znam da ni organizatorima ovako velike manifestacije nije lako da sve zamisli i ideje sprovedu u djelo i zato im treba odati priznanje. Nisam do sada imao priliku da posjetim redakciju bilo kojeg dnevnog lista, a nisam ni razmišljao mnogo kako nastaju novine, tako da je za mene ovo još jedno novo iskustvo - istakao je Erić.

Trening i na dan izbora

Koliko su sportisti posvećeni treningu, najbolje oslikava jučerašnja situacija. Naime, tokom tradicionalne posjete "Glasu" biciklista Sergej Maksimović i Dušan Mačkić bili su kao na iglama. Na naše pitanje o čemu se radi, gotovo uglas su odgovorili da bi voljeli da prije ceremonije samog Izbora stignu da odrade još jedan trening. Ipak, nekako smo ih ubijedili da predahnu jedno popodne i pridruže nam se na ručku. Posjetu našoj kući zbog treninga je propustio košarkaš Dalibor Ilić, baš kao i plivač Nikola Bjelajac, koji u Abu Dabiju brusi formu pred Svjetsko prvenstvo koje počinje sutra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana