Najbolji sportisti Kotor Varoša Dragan Stanković i Ivana Vučanović

Srna
Najbolji sportisti Kotor Varoša Dragan Stanković i Ivana Vučanović

KOTOR VAROŠ - Najbolji sportista kotorvaroške opštine u prošloj godini je član Šahovskog kluba “Kotor Varoš” Dragan Stanković, a najbolja sportistkinja odbojkašica Ivana Vučanović, saopšteno je na 28. manifestaciji “Izbor najboljih sportista Kotor Varoša”.

Stanković je u protekloj godini nastupio na 16 turnira i četiri lige širom regiona, a sa svih 16 takmičenja se vratio sa nagradom. U omladinskoj konkurenciji je šampion Republike Srpske i BiH. Ostvario je plasman na Svjetsko prvenstvo, koje je otkazano zbog pandemije virusa korona. Na jednom od najjačih međunarodnih turnira u regionu “Luka Šiprage” osvojio je nagradu za deseto mjesto i titulu najboljeg omladinca u konkurenciji 149 igrača iz sedam zemalja.

Ivana Vučanović je najbolja igračica Odbojkaškog kluba “Kotor Varoš”. U prošloj godini je sa svojim saigračicama ostvarila 28 pobjeda u 33 nastupa. Sa 21 poenom po meču odskače i najzaslužnija je što je nakon prvog dijela sezone ekipa na vrhu drugoligaškog karavana Republike Srpske.

Kao najbolji sportski kolektivi proglašeni su kadeti Džudo kluba “Kotor Varoš”, a njihov trener Sejdo Tatar je ponio epitet najuspješnijeg trenera u 2021. godini.

Najperspektivniji sportisti Kotor Varoša su karatista Đorđe Smiljić i stonoteniserka Marija Panić.

Nagrađeni su i najbolji mladi sportisti opštine Kotor Varoš, a u ovoj konkurenciji su neprikosnovene džudistkinja Anja Smiljić i karatista Milan Gajanin.

Nagrada za najboljeg ambasadora sporta u prošloj godini uručena je fudbaleru banjalučkog Borca Obrenu Cvijanoviću.

Nagrade najuspješnijim sportistima na sinoćnjoj svečanosti uručio je načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan, koji je istakao da su sportisti i sportski radnici najbolji ambasadori ove opštine.

“Kotor Varoš je ponosan na svoje sportiste i sportske radnike koji opštinu predstavljali na najbolji mogući način. Kao načelnik mogu obećati da ćemo nastaviti da pružamo podršku sportistima i sportskim kolektivima kako bi im obezbijedili što bolje uslove za rad, ali i druge vidove pomoći za vrhunske i perspektivne sportiste”, rekao je Sakan.

Manifestaciju “Izbor najboljih sportista Kotor Varoša” organizovali su opštinska uprava i kotorvaroški Centar za kulturu, sport i informisanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana