Najbolji igrač Osijeka na terenu izgubio pamćenje, ne sjeća se da je igrao nakon toga

Kliks
Foto: printskrin

Najbolji fudbaler hrvatskog Osijeka Ramon Mierez zadobio je potres mozga u utakmici protiv Hrvatskog dragovoljca nakon čega je nakratko i izgubio pamćenje.

Mierez je prošle sezone bio najbolji strijelac Hrvatske fudbalske lige (HNL), ali ove sezone mu ne ide tako dobro. Protiv Hrvatskog dragovoljca bio je blizu pogotka, ali je pogodio prečku u trenucima kada je dobio žestok udarac u glavu.

Igrala se 50. minuta susreta, a pri rezultatu 1:1 Mierez je glavom šutirao i tom prilikom kopačkom u glavu ga je udario igrač Dragovoljca Matija Frigan.

Sudija Ante Kulušić je nakon toga pregledao VAR i dosudio penal, a siguran s bijele tačke bio je Damjan Bohar. Osijek je na kraju slavio rezultatom 3:1. Scenu možete pogledati na 5:36

Najbizarnije od svega je to što se Mierez ne sjeća da je na terenu bio narednih 15 minuta, prenose Sportske novosti. Zamijenjen je u 70. minuti jer više nije mogao igrati, a na teren je ušao bosanskohercegovački fudbaler Mihret Topčagić.

Odlični Argentinac, koji je ove sezone postigao tri gola uz tri asistencije, odmah je završio u bolnici i konstatovan mu je potres mozga. Kada će se vratiti na teren i da li će morati na pauzu, još uvijek nije poznato.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana