Najbolji biciklisti Srpske počeli pripreme na Jahorini

GS
Foto: Ustupljena fotografija/Srpska Info

PALE - Najbolji biciklisti Republike Srpske otišli su na pripreme na Jahorinu i trenutno su u kampu kojeg organizuje Biciklistički savez Republike Srpske.

Deset najboljih biciklista imaju odlične uslove da se pripreme za drugi dio sezone, a rade pod nadzorom jednog od najboljih srpskih biciklista Saše Gajičića. 

- Pozvali smo sve klubove iz Srpske da pošalju najkvalitetnije bicikliste među seniorima i juniorima i odazvalo se njih desetak. Oduševljeni su uslovima koje imaju na Jahorini, planina koja je idealna za pripreme sportista, a naročito biciklista. Čist vazduh, nadmorska visina, mnogo uspona i ne tako gust saobraćaj pogodnosti su koje pruža ova ljepotica u jetnim mjesecima i moramo to da iskoristimo – rekao je direktor BS RS Vladimir Kuvalja koji se biciklistima priključio juče, prenosi Srpska Info.

Ovo je drugi put da Biciklistički savez Republike Srpske organizuje kamp u zadnjih godinu dana, a prvi je održan prošle zime  Trebinju.

– Najjužniji grad Srpske je uz Jahorinu idealno mjesto za pripreme biciklista, naravno u zimskim mjesecima. Ovoim prilikom bih istakao da već dugi niz godina imamo odličnu saradnju sa predstavnicima Olimpijskog centra Jahorina i gradskim vlastima Istočnog Sarajeva i opštinom Pale – rekao je Kuvalja.

Direktor BS RS je dodao da će će pored priprema biciklisti odvojiti vrijeme da posjete znamenitosti i spomen obilježja romanijskog kraja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana