Nadal izgubio od 65. tenisera svijeta i završio učešće na Australijan openu

Agencije
Foto: Tanjug/AP

MELBURN-Amerikanac Makenzi Mekdonald pobijedio je Rafaela Nadala 3:0 u setovima (6:4, 6:4, 7:5), pa je branilac titule u Melburnu učešće na prvom grend slem turniru u sezoni završio već u drugom kolu.

Španac je od kraja drugog seta imao problema sa povredom lijeve noge, zbog koje je zatražio medicinski tajm-aut, ali ni intervencija doktora nije spriječila prvo veliko iznenađenje u Melburnu ove godine.

Američki teniser je i u prvom i u drugom setu dozvolio Nadalu da napravi brejk, ali je osvojio po dva, što je bilo dovoljno da oba riješi u svoju korist rezultatom 6:4.

U trećem setu su i jedan i drugi teniser sigurno čuvali servis, sve do 11. gema, kada je Mekdonald još jednom napravio brejk, poveo 6:5, a onda u narednom gemu odservirao za veliku pobedu.

Ovo je prvi put još od Australijan opena 2016. godine i poraza od Fernanda Verdaska da je Nadal učešće na jednom od četiri najvažnija turnira završio prije trećeg kola.

Španac je u izuzetno lošoj formi - poslije poraza od Frensisa Tijafoa i eliminacije sa Ju-Es opena u osmini finala, odigrao je osam zvaničnih mečeva i izgubio šest puta.

Nadal poslije eliminacije u Melburnu: Nisam želio da se povučem, dao sam sve

Razmišljao sam o predaji, nisam uopšte mogao da pogodim bekhend niti da trčim, ali sam želio da završim meč. Nisam se konsultovao sa timom, dovoljno sam odrastao da sam donosim odluke, rekao je španski teniser Rafael Nadal poslije eliminacije u drugom kolu Australijan opena.

"Težak je trenutak i moram da prihvatim i nastavim dalje. Ne mogu da kažem da nisam mentalno uništen, jer bih lagao. Nadam se da nije previše loše, ali nikada ranije mi se nije desilo da ne mogu da se krećem", istakao je osvajač 22 gren slem titule i objasnio da će poslije dodatnih pregleda znati da li je u pitanju povreda kuka ili samo mišića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana