Reprezentacija Srpske na sportskim igra zemalja BRIKS-a

Srna
Foto: Financialexpress.com

BANjALUKA - Sportske igre zemalja BRIKS-a biće održane od 11. do 24. juna u ruskom gradu Kazanju i na njima će nastupiti nacionalna reprezentacija Republike Srpske sa 63 sportista.

Pomoćnik ministra za sport Mario Đuran izjavio je da se na ovogodišnjim Sportskim igrama BRIKS-a očekuje učešće više od 5.000 sportista iz više od 60 zemalja svijeta.

On je istakao da je Ministarstvo uputilo dopis strukovnim sportskim savezima Srpske, te da je želju za učešćem iskazalo 10 strukovnih saveza (gimnastika, karate, džudo, veslanje, plivanje, košarka, e-sport, tenis, stoni tenis i rukomet), od čega 63 sportista i 21 prateće lice (treneri, medicinsko osoblje, vođe timova), odnosno ukupno 84 člana sportske delegacije, te predstavnici institucija Republike Srpske.

“Učesnicima su obezbijeđeni sportska oprema, kao i smještaj, hrana i prevoz”, rekao je Đuran.

On je dodao da će odlazak sportista iz Republike Srpske na sportske igre BRIKS-a podržati i predsjednik Srpske Milorad Dodik i Vlada Republike Srpske.

Đuran je rekao da su u program Igara BRIKS-a uvrštena takmičenja iz 27 sportova - olimpijski, neolimpijski, nacionalni sportovi, te novonastala forma sportova - digitalni i fizički - fidžital.

Prema Đuranovim riječima, uvrštena su takmičenja boks, brejkdens, odbojka na pijesku, rukomet na pijesku, kajak i kanu, veslanje, džudo, karate, kureš rvanje, atletika, stoni tenis, plivanje, skokovi u vodu, samba, sinhrono plivanje, skejtbording, rvanje, sportska gimnastika, ritmička gimnastika, tenis, vuš, mačevanje, fidžital košarka, fidžital fudbal, šah, dizanje tegova i badminton.

Sportisti iz Republike Srpske dobili su poziv da pod zastavom Srpske učestvuju na Sportskim igra zemalja BRIKS-a. Ovaj međunarodni svjetski događaj zamišljen je kao pandan Olimpijskim igrama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana