Na Svjetskom prvenstvu u rvanju u Beogradu više od 1.150 takmičara

Srna
Na Svjetskom prvenstvu u rvanju u Beogradu više od 1.150 takmičara

BEOGRAD - Svjetsko prvenstvo u rvanju, na kojem učestvuje 1.150 takmičara iz 99 zemalja, otvoreno je večeras u Beogradu i trajaće do 24. septembra.

Turnir u Beogradu je prvi od šest za obezbjeđivanje vize za Olimpijske igre u Parizu narednog ljeta, prenose beogradski mediji.


Srbija će imati 20 predstavnika - pet takmičarki u ženskom rvanju, pet rvača u slobodnom i 10 boraca u grčko-rimskom stilu.

Ministar sporta Srbije Zoran Gajić rekao je na ceremoniji otvaranja da Srbija sigurno nešto dobro radi kada se Svjetsko prvenstvo drugu godinu zaredom održava u Beogradu.

"Publika će u narednim danima imati priliku da prati krem ovog sporta i zato ih pozivam na borilišta. Država Srbija, sa druge strane, konstantno radi na poboljšanju sportske infrastrukture, kao i na gradnji i obnovi hala i stadiona", rekao je Gajić.

Predsjednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković istakao je da je Srbija zemlja sa bogatom sportskom tradicijom i ima dugu i slavnu istoriju u rvanju.

"Ovo je prilika i da pokažemo lepotu naše zemlje i našu sposobnost da organizujemo međunarodne manifestacije. U danima pred nama svim rvačima želim puno uspeha, da se bore pošteno i hrabro za sebe, ali i za svoju zemlju. Njihova posvećenost ovom sportu je inspiracija za sve nas", istakao je Trajković.

Predsjednik Svjetske rvačke Federacije Nenad Lalović zahvalio je Rvačkom savezu Srbije koji je uložio veliki trud da ovaj događaj bude organizovan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana