Na pola puta do cilja: Iza odbojkašica Borca nezaboravna jesen u eliti Srpske

Dejan Kondić
Na pola puta do cilja: Iza odbojkašica Borca nezaboravna jesen u eliti Srpske

BANjALUKA - Još jedno kolo ostalo je do kraja prvog dijela sezone u Prvoj ligi Republike Srpske. Odbojkašice Borca kao jesenje šampionke dočekaće nastavak takmičenja koji je na programu prvog vikenda u februaru.

Izabranice Dušana Kuzmanovića u deset odigranih kola upisale su devet pobjeda i samo jedan poraz u Bijeljini od ekipe Libera (0:3). Narednog vikenda “crveno-plave” će u Bratuncu protiv istoimene ekipe zvanično staviti tačku na uspješnu jesen. Trener Banjalučanki Dušan Kuzmanović za “Glas Srpske” ističe da je zadovoljan učinkom i prije svega igrom svojih odbojkašica tokom sezone, jer su prikazale najljepšu odbojku u ligi.

- Osvajanje jesenje titule je rezultat kontinuiranog rada i ogromne posvećenosti svih djevojaka i stručnog štaba. Imamo odličnu atmosferu u ekipi i svi smo kao jedna porodica. Svaki meč je detaljno analiziran, a djevojke su sve ispoštovale. Iz utakmice u utakmicu ekipa je napredovala i ispostavilo se da smo i formu tempirali na pravi način. Igračice koje su bile u drugom planu sve više dolaze do izražaja, tako da mogu da računam na sve njih. Imali smo taj jedan kiks u Bijeljini, gdje smo prosuli “unaprijed osvojene” bodove, ali mislim da nam je to bilo potrebno da shvatimo da nismo nepobjedivi i da maksimalno koncentrisano idemo dalje. Ostalo nam je još to gostovanje u Bratuncu, a cilj je da osvojimo sve tri boda i da pobjedom zatvorimo ovaj prvi krug - naglasio je Kuzmanović.

Udarna igla tima, korektor Sonja Vujnić takođe je ponosna na ostvarene rezultate, te najavljuje maksimalan angažman i u drugom dijelu sezone.

- Uspjeli smo da ispunimo naša, ali i očekivanja čelnika kluba. Trener je odlično posložio ekipu, djeluje naizgled lagano ono što radimo, ali zaista nije tako, mnogo je rada i treninga iza nas. Sviđa mi se kako funkcionišemo kao tim i mislim da je to najbitnije. Svi smo zadovoljni rezultatima koje postižemo i nadamo se da ćemo nastaviti u istom ritmu, jer smo tek na pola puta do ostvarenja cilja, plasmana u elitu - rekla je Vujnićeva.

Planovi

Trener Borčevih odbojkašica Dušan Kuzmanović ima jasan plan. Otkriva da će ekipa vjerovatno i jača ući u nastavak šampionata.

- Oko Nove godine napravićemo mini-pauzu, a nakon toga slijedi najteži dio za moje igračice, a to su zimske pripreme koje bi one voljele da prespavaju. Šalim se, naravno. Bićemo spremni za taj drugi dio u kojem očekujem da održimo ritam koji sada imamo. U planu je odigravanje nekoliko prijateljskih mečeva, a postoji i velika mogućnost da dovedemo jedno zvučno pojačanje u januaru - istakao je Kuzmanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana