Na brdskoj vožnji "Romanija zove" 120 biciklista

Srna
Foto: Agencije

SOKOLAC- Na brdskoj biciklističkoj vožnji "Romanija zove" koja je danas održana na Sokocu nastupilo je oko 120 učesnika iz Srbije i BiH, rekao je Srni jedan od organizatora Bane Biljić.

Biljić je naveo da je sa starta na kratku stazu, koja se završavala u glavnoj ulici, krenulo i stotinjak dječaka i djevojčica na biciklima i trotinetima, što je obilježilo početak ovog sportskog susreta.

Na stazi dugoj 40 kilometara, biciklisti su vozili šumskim putevima, makadamom i asfaltom od Sokoca prema Košutici, preko brda Kopito ka Sokolovićima, a potom kroz selo Sijerci do Ćavarina, odakle su se vratili na Sokolac.

"Treća biciklistička manifestacija sa najvećim brojem učesnika pokazala je da ima dosta ljudi iz Srbije i svih krajeva BiH, koji vole doći na Romaniju i provesti prijatan dan vozeći se šumovitim predjelima i planinskim livdama koje su i najljepše u ovo doba godine", naveo je Biljić.

Goran Rakočević /60/, koji je stigao iz Beograda sa suprugom i prvi put učestvuju na brdskoj vožnji na Romaniji, iako vozi bicikl tridesetak godina po cijeloj Srbiji i regionu, preporučio je mladima da se opredijele za ovaj adrenalinski sport.

Goranova supruga Emira Miličević istakla je da je oduševljena područjem koje je danas prošla biciklom.

"Mi smo mnogo toga prošli, vidjeli, iskusili i doživeli tokom godina baveći se planinskim biciklizom, ali ovo je zaista predivno. Uživali smo u društvu, prirodi i vremenu u kome se nismo plašili kiše, jer uživamo kada su izazovi posebni", dodala je Miličevićeva.

Zoran Pavić iz Ljubovije učestovao je sa grupom prijatelja iz kluba "Tornička Bobija" prvi put na biciklističkoj manifestaciji na Sokocu, iako njihov klub postoji 17 godina.

On je istakao da će ponijeti divne utiske sa Romanije.

Nikola Knežević iz Beograda na brdskim stazama rekreativno je pet godina i preporučuje mladima da se pridruže ovom sportu u kome se, prema njegovim riječima, mnogo više vidi i osjeti, vozeći bicikl različitim krajolicima.

Sa Pala je na Sokolac prvi put došlo sedam biciklista rekreativaca, koji već godinama učestuju na sličnim skupovima.

Na brdskoj biciklističkoj vožnji "Romanija zove-tri", održanoj zahvaljujući sponzorima i opštini Sokolac, nije bilo posebnih nagrada jer nema takmičarski karakter, ali su svi učesnici nakon zajedničkog ručka dobili diplome.

Organizator ove manifestacije je Društvo ljubitelja biciklizma "Romanija sajkling".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana