MVP trka: Da li će Denver ugroziti Jokića?

GS
Foto: tanjug

Nikola Jokić i dalje se nalazi na prvom mjesto u trci za ovogodišnjeg NBA MVP-a.

Centar Denver Nagetsa je ispred svojih velikih rivala Džoela Embida i Janisa Adetokumba.

Jokić je sa 30 poena i 14 skokova uz 6 asistencija protiv Klipersa još jednom potvrdio da je bez konkurencije u NBA ove sezone.

Srbinu je za 30 poena bilo potrebno samo 15 šuteva, pogodivši i 12 slobodnih bacanja od 13, a pritom je izgubio samo jednu loptu.

Nagetsi su na krilima Jokića imali 31 asistenciju i ostvarili važnu pobijedu u borbi za direktan plasman u plej-of.

Upravo bi konačna pozicija Denvera mogla da bude ključni faktor u proglašenju MVP-ja, jer statističiki nijedan igrač nije na Jokićevom nivou gledajući više parametara igre.

Do kraja regularnog dela sezone Nagetsi imaju devet utakmica, od kojih šest kod kuće, a u sledećoj gostuju Finiks Sansima.
Jokićev glavni konkurent je Džoel Embid koji u poslednje vreme, od dolaska Džejmsa Hardena, navodno više razmišlja o borbi za titulu, ali i dalje bilježi sjajne individualne statistike.

U poslednjem nastupu je imao dabl-dabl sa 21 poenom i 13 skokova, ali uz skromnih 6/20 iz igre.

Embid je najbolji strelac lige sa 29,8 poena uz 11,3 skokova (osmi skakač) i 4,3 asistencije (45) u 1,4 blokada po meču.

Siksersi su, za razliku od Nagetsa, na deobi treće pozicije na Istoku, a na pola pobijede iza drugoplasiranog, šampiona Milvoki Baksa te samo dve i po od lidera Majami Hita.

Siksersi imaju još 12 utakmica, od čega sedam u gostima, a prvo sledeće imaju u Los Anđelesu protiv Lejkersa, prenosi b92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana