Mozzart uz dame u sportu: Novi dresovi za ŽRK Jajce i NK Sladna

Mozzart
Mozzart uz dame u sportu: Novi dresovi za ŽRK Jajce i NK Sladna

Kompanija Mozzart, kroz podršku sportu, posebnu pažnju posvećuju ženskim sportskim klubovima i timovima koje vode žene. Na taj način, regionalni lider u priređivanju igara na sreću želi da podstakne što veći broj djevojčica, djevojaka i žena da se bave sportom, igrajući ili vodeći klubove. Ovog puta stali su uz Ženski rukometni klub Jajce i NK Sladna, na čijem je čelu takođe žena.

Zahvalni smo kompaniji Mozzart što je prepoznala i pomogla naš klub. Podrška nam je dobro došla jer nismo imali dresove. Većinu ranije doniranih sredstva trošili smo na organizaciju utakmica, prevoza... Ovo su prvi dresovi sa logom našeg kluba, što ovu donaciju čini posebnijom - kaže  Anel Ćosić, predsjednik ŽRK Jajce.

Ovaj rukometni klub za tri dana će proslaviti svoj prvi rođendan, pa im je poklon iz Mozzarta stigao u pravi čas. Ranije su radili pod okriljem muškog rukometnog sastava, a u kratkom periodu uspjeli su da okupe 40 članica u brojnim selekcijama koje se takmiče u Omladinskoj rukometnoj ligi SBK/KSB-a za žene i ORL ligi za žene.

Selekcija U-16 trenira i takmiči se skupljajući iskustvo za seniorsku ekipu, a U-14, inače najbrojnija, već je obezbijedila prvo mjesto u Omladinskoj rukometnoj ligi - grupa Zapad, te tako ostvarila plasman na završnicu Prvenstva BiH. Istovremeno su prve u Omladinskoj rukometnoj ligi SBK /KSB jedno kolo prije kraja. Selekcija U – 12 trenutno je u vrhu tabela obje lige, a sastav U-10 igra utakmice bez bodovanja.

    Za kratko vrijeme okitili su se titulom prvakinja ORL lige SBK za žene u sezoni 2022/2023 u kategoriji U – 13 i osvojile drugo mjesto na Međunarodnom turniru u Banjaluci 2023. u kategoriji U-13. Obezbijedile su i prvo mjesto u ORL - grupa Zapad, te osigurale plasman na završni turnir najboljih ekipa u Bosni i Hercegovini.

U narednom periodu žele da ustroje kvalitetne selekcije kako bi oformili prvi seniorski rukometni klub za žene u Jajcu i time mu vratili epitet grada rukometa. Želja im je da svake godine osvoje Omladinske rukometne lige i učestvuju na što više međunarodnih takmičenja, kao i da iznjedre što više uspješnih sportistkinja.

Uspješna žena u svom sportskom kolektivu je Semka Kovač, predsjednica NK Sladna iz Srebrenika. Ova dama vodi muški nogometni klub kojem su takođe stigli novi Mozzart dresovi.

Donacija nam znači veoma mnogo, kompanija Mozzart je jedina koja nam se javila i podržala naš klub sa ovako velikom donacijom u vidu nove opreme -  poručuje Semka Kovač, predsjednica NK Sladna Srebrenik.

 Klub je osnovan 1998. godine, a nakon pauze, pokušali su da nastave sa radom prije tri godine. Ipak, ponovno pokretanje dogodilo se u junu prošle godine, pa i ovaj klub ovih dana slavi svoj „novi" rođendan.

Trenutno se takmiče u Drugoj kantonalnoj ligi Tuzlanskog kantona. Imaju 35 seniora, a u narednom periodu žele da pokrenu Školu za omladince. Cilj im je da se održe u svom takmičarskom rangu i postignu što bolje rezultate. Uz damu na čelu kluba i podršku Mozzarta, kao dokazanog prijatelja sporta, uspjeh je zagarantovan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana