Mozzart dio uspješne sportske priče „Izbor najboljeg sportiste BiH“

GS
Foto: N. Uglješa

SARAJEVO - Krunisanjem tekvondoiste Nedžada Husića i košarkašice Džonkel Džons uspješno je zatvorena još jedna stranica tradicionalnog „Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine“ koji već 21 godinu organizuju „Nezavisne novine“ i Radiotelevizija BiH. Podršku ovom događaju dala je i kompanija Mozzart.

Osim najboljeg sportiste i sportiskinje, stručni žiri, kojim je predsjedavao proslavljeni rukometaš Jasmin Mrkonja, nagradio je sportiste, sportistkinje i sportske kolektive u još deset kategorija. Tako je nagrada za najbolju ekipu otišla u ruke ženskoj košarkaškoj reprezentaciji BiH dok je selektor „zmajica“ Goran Lojo ponio titulu najboljeg trenera.

Plivački klub Spid je nagrađen za razvoj sporta, a Fudbalski klub Čelik za fer-plej.

Nagrade za životno djelo dodijeljene su Zvonimiru Noki Serdarušiću, Mari Lakić Brčaninović, te posthumno Josipu Bukalu i Daki Radoševiću. Najbolju ekipu u sportu osoba s invaliditetom je reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci, a njen član Stevan Crnobrnja najbolji sportista za osobe s invaliditetom.

Za najperspektivniju sportistkinju i najperspektivnijeg sportistu proglašeni su mlada plivačka zvijezda Iman Avdić i talentovani tekvondoista Ilija Jukić.

Svečana manifestacija 20. decembra u Sarajevu bila je završni pečat još jedne upješne sezone bh. sporta u godini na izmaku.

-Ponosni smo što smo ponovo ovaj zahtjevan zadatak obavili na vrhunskom nivou i što uspijevamo da održimo potreban kvalitet kakav manifestacija poput ove iziskuje. Proglašenje najboljih je kruna našeg rada, rada žirija i svih onih koji su pomogli da se ova sportska priča uspješno nastavi. Ovo radimo isključivo zbog sportista koji su naši najbolji ambasadori - kazala je izvršna direktorica „Dnevnih Nezavisnih novina“ Diana Radić.

Dodala je da je u organizaciji i sprovođenju ovogodišnjeg projekta „Izbor najboljeg sportiste BiH“ mogla da računa na podršku mnogih prijatelja sporta.

-Dugujemo zahvalnost našim prijateljima i poslovnim partnerima na nesebičnoj podršci i pomoći u zajedničkoj promociji sporta i pravih životnih vrijednosti. Nadamo se da će se saradnja nastaviti i da ćemo zajedno ispričati još mnogo uspješnih sportskih priča - naglašava Radićeva.

Jedan od dokazanih prijatelja sporta je i kompanija Mozzart koja je bila neizostavni dio ove uspješne i pozitivne priče.

-Ova saradnja samo je djelić sportskog mozaika naše kompanije koja je opredijeljena da ulaže u sportske kolektive i mlade talente širom BiH. Smatramo da je važno pružiti podršku sportistima jer su oni nesumnjivo naši najbolji ambasadori. Sve ove aktivnosti sprovodimo vođeni idejom da mlade usmjerimo pravim sportskim i životnim vrijednostima - kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova kompanije Mozzart Selma Salkanović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana