MOK uvjeren da će igre proteći bez problema

Srna
MOK uvjeren da će igre proteći bez problema

BERLIN- Zvaničnici Međunarodnog olimpijskog komiteta /MOK/ izrazili su danas žaljenje zbog nedavnih nemira u Francuskoj ali su, istovrmeno, izrazili uvjerenje da će ta zemlja biti uspješan domaćin Olipijskih igara naredne godine.

Neredi u francuskoj počeli su 27. juna, nakon što je Nahel, mladi vozač alžirskog porijekla odbio da zaustavi vozilo kada je to zatražio policajac, koji mu je potom iz službenog oružja pucao u grudi. Policajac je nakon smrti tinejdžera priveden.

Smrt tinejdžera izazvala je šestodnevne nemire širom Francuske, gdje su izgrednici palili automobile, pljačkali prodavnice i uništavali državnu imovinu.

"Sa žaljenjem smo pratili nedavne incidente u Francuskoj", saopšteno je iz MOK-a uz napomenu da nasilje nema nikakve povezanosti sa igrama.

Mjesta na kojima će se održavati takmičenja na Igrama nisu bila zahvaćena nemirima, mada je oštećena fasada trenažnog centra za plivanje u Parizu.

U saopštenju se ističe da MOK ima puno povjerenje u organizacioni komitet i francuske vlasti i da vjeruje da će Olimpijske i Paraolimpijske igre biti uspješno održane uz gostoprimstvo naroda.

Pariz će biti domaćin Igara id 26. jula do 11. avgusta naredne godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana