Modričani obilježili 32. rođendan Srpske

Dejan Kondić
Modričani obilježili 32. rođendan Srpske

MODRIČA - Članovi Atletsko rekreativnog kluba Modriča po sedmi put obilježili su Dan Republike trčeći 32 kilometra povodom 32. rođendana Republike Srpske. Ova tradicionalna sportska aktivnost rekreativnog karaktera za cilj ima promociju sporta i zdravih životnih navika, kao jednog od stubova snage jednog naroda.

Svi učesnici su trčali u grupi i trka nije takmičarskog karaktera. Start trke bio je u 08:00 časova na temperaturi od -6. Na događajuju se učestvovalo dvadesetak Modričana i gostiju iz drugih opština, koji su se nakon završetka trke sa zastavom Republike Srpske pridružili centralnom obilježavanju Dana Republike u Modriči, kod spomenika Borcima palim za slobodu.

Svi učesnici na kraju dobili su učesničke medalje kao uspomenu na učešće na ovom događaju. - Veoma smo srećni što smo i ove godine nastavili našu, već tradicionalnu aktivnost obilježavanja Dana Republike, iako izazov svake godine postaje sve zahtjevniji, obzirom da smo počeli ovu aktivnost trčeći 26 kilometara, a danas je ta dužina postala mnogo zahtjevnija i potrebno je odvojiti nekoliko mjeseci za postizanje potrebne fizičke spreme.

Danas je posebno bila otežavajuća okolnost veliki temperaturni minus, ali je ipak nadvladala ljubav prema našoj domovini.

Na današnji veoma značajan datum želimo da pošaljemo snažnu poruku da fizičko zdravlje predstavlja temelj svakog čovjeka, koji zajedno mogu da stvaraju snažnu i jaku domovinu koja će postizati bolje rezultate – rekao je Danilo Vasiljević predsjednik UG Atletsko rekreativnog kluba Modriča.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana