Mladost slavi titulu i misli na Ligu Bih

Darko Dragičević
Mladost slavi titulu i misli na Ligu Bih

BANjALUKA – Rukometaši Mladosti osvajanjem titule šampiona Republike Srpske ostvarili su istorijski uspjeh i plasirali se u prvenstvo BiH.

Dodjela pehara i proslava titule predviđena je za subotu nakon meča protiv Slavije a uprava Banjalučana je već krenula da razmišlja i o elitnom rangu takmičenja koji traži veća finansijska sredstva.

Predsjednik kluba Zoran Vukalo ističe da je ponosan na uspjeh koji je ekipa napravila.

-Ovo je istorijski uspjeh za naš klub. Nakon dugo godina Mladost će da igra elitni rang i mislim da smo ovom sezonom ispunili san brojnih generacija. Ovo je klub za koji su nastupala i dva osvajača zlatnih medalja Irfan Smailagić i Milorad Karalić. Sve zasluge pripadaju igračima i treneru Goranu Trkulji koji je svojim znanjem, autoritetom, ali i drugarstvom napravi tim koji se okitio titulom. Naš zajednički rad doveo nas je do cilja – istakao je predsjednik Vukalo.

Banjalučani su se već okrenuli i ka traženju sponzora za elitu. Produžen je ugovor sa kompanijom Mocart a nakon što su i teoretski osigurali titulu krenuli su sa traženjem dodatnih sredstava.

-Premijer liga Bih traži veća finansijska sredstva i pojačanja. Od momenta kad smo i matematički obezbijedili titulu krenuli smo sa dodatnim radom kako bi momcima obezbijedili što bolje uslove. Nadamo se da ćemo u tome uspjeti uz podršku naših vjernih sponzora kao i gradskih i entitetskih institucija. Imamo podršku i regionalnog saveza Banjaluka, kako bi oba člana lige BiH dobila podršku za narednu sezonu. Hvala našim navijačima koji su nas pratili. Kako je liga odmicala imali smo sve veću podršku a hvala i vama medijima koji ste nas maksimalno podržavali- dodao je Vukalo.

Trener Goran Trkulja je ponovio da ima sjajan tim koji se drži stalno na okupu.

-Nemam riječi kojima mogu da opišem kakav sjajan tim ljudi imam. Najveće zasluge pripadaju njima jer su igrači sve podredili uspjehu . Mogu samo da im se zahvalim na sjajnom saradnji tokom sezone, jer kao i upravi i sponzorima koji su nas maksimalno podršali ove godine – poručio je Trkulja.

Kapiten Danijel Božić ističe da ekipa želi da završi sezonu na najbolji način.

-Zalaganjem svih igrača došli smo do titule, a kao kapiten mogu samo da budem ponosan na momke koji su odigrali sjajnu sezonu. Želimo da sezonu privedemo na najbolji način da ostvarimo dvije pobjede i da ovu polusezonu završimo bez poraza. Hvala svim ljudima koji su bili uz nas i ovu lijepu priču koju nastavljamo nadam se i u prvenstvu BiH – rekao je Božić.

Naredne sezone gradski derbi

Iduće godine Rukometni klub Mladost će igrati ligu BiH, tako da će Banjaluka dobiti gradski derbi.

-Borac je stariji, uspješniji i naravno naš prijateljski klub tako da je lijepo što će Banjaluka imati pravi derbi. Ali na parketu se sigurno nećemo štediti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana