Mladost prekinula seriju poraza u Ligi BiH: Trijumf u Posušju nagovještaj opstanka

Milan Zubović
Mladost prekinula seriju poraza u Ligi BiH: Trijumf u Posušju nagovještaj opstanka

POSUŠJE - Crnu seriju poraza u Ligi BiH koja je trajala deset utakmica košarkaši Mladosti prekinuli su trijumfom u Posušju kod istoimenog protivnika rezultatom 84:78.

Jedini trijumf do sada Mrkonjićani su ostvarili 16. novembra prošle godine u trećem kolu takođe protiv Posušja, a onda je počela crna serija koja je konačno prekinuta nakon dva i po mjeseca. Da će krenuti pobjedničkim putem košarkaši Mladosti pokazali su u prošlom kolu, kada su na svom terenu ispustili pobjedu protiv Širokog nakon dva produžetka, a sada su bili na visini zadatka. Pobjedu su izborili na dan opštine Mrkonjić Grad, a predvodili su ih Glen Abram sa 21 poenom, Nikola Stanojević sa 17 i Uroš Ilić sa 14.

- Konačno se lakše diše jer smo slavili nakon dugog, predugog vremena, ali treba imati u vidu da smo imali mnogo specifičnih problema u prošlom periodu. Pet igrača je otišlo, četiri nova su stigla i potrebno je vrijeme da sve nalegne te se posloži. Napokon smo pokazali zajedništvo i energiju, odnosno konkretnije smo igrali u odbrani. Nova energija došla je od novih igrača i stvorili smo pozitivan momenat. Vjerujem da je ovo najava boljih dana za ekipu - rekao je trener Mladosti Boban Ninić.

Ipak susret nisu najbolje otvorili. U jednom trenutku imali su deficit od 14 poena, da bi tada zaigrali mnogo bolje i napravili preokret.

- Lošije smo otvorili susret i energetski nismo bili na nivou kao protiv Širokog. Poslije tajm-auta koji sam zatražio pri vođstvu protivnika sa 34:20, moji igrači su pokazali reakciju. Tada je postalo jasno da kontrolišemo stvari na utakmici i da ćemo okrenuti rezultat u našu korist. Domaćina smo slomili u posljednjoj četvrtini i stigli do duple pobjede nad Posušjem, što može biti od velikog značaja na kraju takmičenja - dodao je Ninić.

Budućnost BN je poražena od Bosne Rojal sa 83:87, a Široki je rasturio Promo sa 100:61. Plasman: 1. Široki 14-0, 2. Bosna Rojal 10-4, 3. Borac 11-2, 4. Budućnost BN 9-5, 5. Slavija 8-6, 6. Leotar 8-5, 7. Sloboda 7-6, 8. Spars 6-7, 9. Promo 4-10, 10. Mladost 2-12, 11. Posušje 2-12, 12. Zrinjski 1-13.

Treći trijumf Slavije u nizu

Ekipa Slavije vezala je treću pobjedu, osmu u sezoni, savladavši u gostima Zrinjski rezultatom 83:79. “Sokolovi” su bili lišeni pomoći povrijeđenog Filipa Njegovanovića i Srđana Jovanovića, koji nije igrao zbog gripa. Najefikasniji kod pobjednika bio je Darko Damjanović sa 18 poena, 17 je ubacio David Maran, a 16 Aleksandar Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana