Mladi stonoteniseri Spina samouvjereni pred nastup na Evropskom prvenstvu: U Podgoricu po medalje

Dušan Repija
Mladi stonoteniseri Spina samouvjereni pred nastup na Evropskom prvenstvu: U Podgoricu po medalje

BANjALUKA - Iza Stonoteniskog kluba Spin najbolja je sezona od osnivanja, a nadolazeće ljeto biće pravi test njihovog rada, pošto najbolje takmičare očekuju ispiti na prvenstvima Balkana i Evrope za mlađe kategorije.

Prvo će za sto stati mlađi kadeti Đorđe Ćelić i Nikša Vesović koji će od 16. do 19. juna učestvovati na Evropskom prvenstvu za mlađe kadete u Podgorici. Ćelić će potom nastupiti na prvenstvu Balkana za kadete, dok će se najbolji junior BiH Dario Pejić oprobati u julu na EP za mlade. Iako je liga završena, u Spinovoj sali cjelodnevno odskače ping pong. Pripreme su u samom finišu, a raspoloženje i samopouzdanje učesnika na vrhuncu.

- Očekujem jako dobre rezultate prije svega na EP za mlađe kadete, jer je to moja kategorija, dok ću na Balkanskom u Albeni nastupiti u kategoriji kadeta. Naporno smo se pripremali, trenirali, uradili smo sve što smo mogli - rekao je Ćelić.

Dječak koji ima tek 13 godina razmišlja vrlo zrelo i ostavlja utisak da zna šta želi. Trener Dragan Vučić kaže da se tako i ponaša. Potpuno je usredsređen na obaveze, pokazuje nevjerovatnu mentalnu snagu čak i kada ne ide najbolje, pa nerijetko uspije da se izvuče iz bezizlaznih situacija što je odluka velikih šampiona.

- Stvarno imamo generaciju koja vrijedi i koja može da napravi velike stvari van okvira BiH. Iz tog razloga smo vrlo ambiciozni, trudimo se da pratimo međunarodne turnire na kojima se skupljaju bodovi. Dosta ozbiljno radimo i nastojimo da budemo u svim tokovima. Šest takmičara našeg kluba već godinu dana idu dva puta sedmično na kondicione treninge, a sve to košta kao i sama putovanja i oprema. Nažalost, najveći teret je na roditeljima kao i u svim drugim sportovima - kaže Vučić.

Ćelić je samouvjeren kada priča o šansama u Podgorici.

- Očekujem da uđem bar u polufinale ili finale. Treniramo mnogo, ali sve se na kraju isplati, potreban je samo rad i trud do maksimuma - istakao je Ćelić.

Slično razmišlja i njegov vršnjak Vesović.

- Nema povratka bez medalje, samo se medalje broje. Znamo koliko smo radili i imamo pravo da se nadamo najboljem iako je konkurencija prejaka jer učestvuju samo najbolji iz svake države - naglasio je Vesović.

Da ne pričaju uprazno govori i nastup na vrlo jakom turniru u Novom Sadu gdje su osvojili srebro u ekipnoj konkurenciji. Takođe, raduje i ono što obojica podvlače.

- Škola je na prvom mjestu, a čim završimo te obaveze uzimamo rekete u ruke. Bez dobrih ocjena u školi nema ni treninga - podvukao je Vesović.

Stručnjaci svjetskog formata stižu na kamp

U prvoj premijerligaškoj sezoni Spin je osvojio treće mjesto te po prvi put stigao do pehara u Kupu Srpske. Osim priprema za prvenstva, u toku je i organizacija kampa koji će od 26. juna do 3. jula biti održan u Banjaluci.

- S ponosom možemo najaviti da će glavni trener biti Jože Urh, čovjek koji je trenirao šestog igrača svijeta Darka Jorgića, a sada radi u Njemačkoj. Kondicioni trener biće Tomislav Stepić iz Hrvatske koji od 2017. godine brine o fizičkoj spremi jednog od najboljeg, ako ne i najboljeg igrača svih vremena Ma Longa, koji je u periodu njihove saradnje dva puta postao svjetski šampion i odbranio olimpijsko zlato - rekao je Vučić.

Ovo je idealna prilika za sve mlade stonotenisere iz BiH i okruženja da rade sa stručnjacima svjetskog formata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana