Mladi kik-bokser Matej Mučibabić postao prvak Balkana: Okitiću se i svjetskom medaljom

Darko Pašagić
Mladi kik-bokser Matej Mučibabić postao prvak Balkana: Okitiću se i svjetskom medaljom

GACKO - Nisku sjajnih ostvarenja 17-godišnji kik-bokser Tigra iz Gacka, Matej Mučibabić, nastavio je i u crnogorskom Baru, gdje je održano Balkansko prvenstvo za juniore i seniore.

Osvojio je zlatnu medalju u disciplini lou-kik, kategorija do 81 kilograma i tako još jednom potvrdio da se radi o vanserijskom talentu.

- Na šampionatu Balkana za starije juniore imao sam dva meča i oba sam riješio u svoju korist prekidom u drugoj rundi. U prvoj sam se borio sa predstavnikom takozvanog Kosova, a u finalu sa reprezentativcem Sjeverne Makedonije. Nije mi bilo nimalo lako, ne toliko zbog rivala, već zbog toga što sam u prvi duel ušao sa povišenom temperaturom i povredom leđa, a u finalu su leđa i dalje predstavljala problem. Međutim, stisnuo sam zube i uspio da dođem do još jednog zlata - naglasio je Mučibabić, kome je pehar na prvenstvu Balkana u Baru uručio nekadašnji proslavljeni kik-bokser Ivan Strugar.

Kao i sva dosadašnja odličja i ovo je osvojio pod zastavom Srbije.

- U vezi sa izborom reprezentacije za koju ću nastupati nijednog trenutka nije bilo dileme, jer sam još na početku karijere nastupao na izbornim takmičenjima za reprezentaciju Srbije. Tako se nastavilo do danas, a sigurno će tako biti i u budućnosti - nastavio je Mučibabić.

Sportsku javnost je naučio da osvaja medalje, koje su uglavnom zlatnog sjaja.

- Bio sam najbolji na prvenstvima Republike Srpske, BiH i Srbije, osvojio sam zlato na prvenstvu Evrope, sada i Balkana. Ostalo mi je još samo da uzmem odličje sa Svjetskog prvenstva, a prilika je za to već u avgustu. Tada će se u Budimpešti održati najveća svjetska smotra, a nastupiću u disciplini “K-1”, kojoj najviše preferiram i vjerovatno ću u budućnosti njoj posvetiti najviše pažnje - rekao je Mučibabić.

Istakao je da nema sportskog uzora, ali da mu se kik-boks uvukao pod kožu.

- Moj rođeni brat Uroš je počeo da trenira prije mene u Tigru, tako sa krenuo njegovim stopama. Nikada se nisam pokajao i sigurno je da i neću. Od početka je uz mene sjajni trener i pedagog Veselin Đuka Đuričić, koji ima velike zasluge za sva moja dosadašnja ostvarenja - dodao je Mučibabić, koji je učenik drugog razreda mašinskog smjera srednje škole “Pero Slijepčević” u Gacku. 

Đuričić ponosan

Trener kik-boks kluba Tigar iz Gacka Veselin Đuka Đuričić ponosan je na Mateja Mučibabića sa kojim radi od početka njegove karijere.

- Veoma brzo se upornošću izdvojio od ostalih vršnjaka i već tada je bilo jasno da je pred njim sjajna sportska budućnost. Kako sazrijeva čini se da je iz dana u dan sve bolji i bolji i siguran sam da će godinama vladati na kik-boks sceni - naglasio je Đuričić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana