Mladi golman Hercegovine Mihajlo Vujadinović skrenuo pažnju sjajnim odbranama

Darko Dragičević
Mladi golman Hercegovine Mihajlo Vujadinović skrenuo pažnju sjajnim odbranama

NEVESINjE - Mladi golman Hercegovine Mihajlo Vujadinović skrenuo je ove sezone pažnju u rukometnom prvenstvu BiH. Nevesinjac je u potpunosti iskoristio povjerenje trenera Amara Čavčića i sjajnim odbranama pokazao da je pred njim lijepa budućnost.

Vujadinović je šansu dobijao i prošle sezone, kada je briljirao u Kupu BiH, a ove je na nekoliko mečeva bio odličan. Mladi golman (16 godina) je kasno počeo da trenira rukomet.

- Prije svega, želim da zahvalim treneru Amaru Čavčiću koji je imao povjerenja u mene i koji mi je dao šansu da se pokažem u Premijer ligi. Kao i većini dječaka, tako je i meni fudbal bio moja “prva ljubav”. Fudbal sam trenirao od svoje pete pa sve do 11. godine. Tada sam uz nagovor svojih drugova otišao na trening rukometa. Kako je vrijeme prolazilo, sve sam više zavolio ovaj sport i ostao u njemu - rekao je Vujadinović.

Dobre partije donijele su i pohvale kolega. Nakon meča protiv Borca bivši reprezentativac BiH Nebojša Grahovac je istakao da uz dobar rad Mihajlo može da napravi dobru karijeru.

- Pohvale mi, naravno, prijaju jer su ogromna motivacija za dalji rad i sticanje novih pozitivnih rezultata - ističe Mihajlo.

Mladi čuvar mreže je puno napredovao iako klub nema trenera golmana. Vujadinović je tako praktično samouk. Uz podršku starijih kolega golmana koji su u klubu došao je i poziv za kadetsku reprezentaciju.

- Da, to je istina. Nikada nisam imao pravog trenera golmana, ali pažljivo sam pratio i slušao savjete starijih kolega iz kluba, tako da sam uz njih napredovao. Ove godine tandem činimo Miloš Milačić i ja. Miloš je do sada branio u Sloveniji, Mađarskoj kao i za reprezentaciju Crne Gore, tako da iskustvo sada prenosi meni. Poziv za reprezentaciju je ostvarenje sna. Mislim da ko god krene da se bavi sportom, sanja da jednog dana zaigra u dresu reprezentacije. Meni se taj san ostvario i naravno da mi mnogo znači jer onda znam da se moje partije prate - dodao je čuvar mreže Hercegovine.

Golman Hercegovine se ne opterećuje planovima za budućnost te je koncentrisan samo na školu i obaveze u klubu.

- Na meni je samo da se trudim i da naporno radim, a rezultati će onda doći. Trenutno sam koncentrisan samo na to kako da što kvalitetnije odradim treninge i dodatno napredujem. Nastojim da uskladim obaveze u klubu i u školi. Nije baš jednostavno, ali kad se nešto voli, onda se nađe rješenje. Iskreno, nemam nekog uzora, ali, naravno, uvijek volim gledati golmana svjetske klase poput Landina, De Vargasa kao i našeg Benjamina Burića i druge - dodao je na kraju talentovani golman.

Podrška saigrača

Hercegovina je spoj mladosti i iskustva. U Nevesinju dobro rade sa mlađim kategorijama i nadaju se da će uskoro zamijeniti starije kolege.

- Koliko se dobro radi, dokaz je i to da je nekoliko momaka 2006. godište i mlađih zaigralo za prvi tim. Najviše se istakao Uroš Zečević koji igra 60 minuta i daje ogroman doprinos iako ne igra na prirodnoj poziciji. Mlađi igrači se uvijek mogu osloniti na starije, oni nam daju savjete, bodre nas da budemo bolji - dodao je Mihajlo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana