“Mladi fudbaleri “Hercegovca” odlaze na turnir u Dubai

Srna
“Mladi fudbaleri “Hercegovca” odlaze na turnir u Dubai

BILEĆA - Mladi fudbaleri “Hercegovca” iz Bileće jedini će iz BiH učestvovati na međunarodnom turniru za kadete, koji će biti održan u Dubaiju od 1. do 6. januara, najavilo je večeras rukovodstvo tog fudbalskog kluba.

Predsjednik Skupštine Fudbalskog kluba “Hercegovac” Radovan Uljarević rekao je novinarima da je to prestižni turnir i prvi veliki iskorak “Hercegovca” na neko svjetsko takmičenje, na kojem će učestvovati 18 dječaka do 18 godina i pet članova uprave kluba.

On je naveo da turnir u Ujedinjenim Arapskim Emiratima organizuje ekipa “Al ain” iz Dubaija, a osim domaćina i bilećkog “Hercegovca”, učestvovaće po jedna ekipa iz Srbije i Sjeverne Makedonije.

“Mladi fudbaleri žHercegovcaž dobili su poziv za učešće na tom turniru zahvaljujući nekadašnjem fudbaleru tog kluba iz Dubaija i bivšem fudbaleru beogradske žCrvene zvezdež Nenadu Jestroviću, a sve troškove učešća na turniru snosi domaćin”, istakao je Uljarević.

Načelnik opštine Bileća Veselin Vujović rekao je nakon prijema za mlade fudbalere pred njihov odlazak na ovaj turnir da to predstavlja veliki uspjeh i da se nada da će na najbolji način predstavljati svoj grad.

On je istakao da Bileća ima mnoge uspješne sportiste, među kojima je najpoznatija odbojkašica Tijana Bošković, te se nada i drugim uspješnim sportskim karijerama mladih Bilećana.

Vujović je izrazio žaljenje što opština ne može još više finansijski da podrži razvoj sporta u Bileći, ali će nastaviti u skladu sa mogućnostima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana