Mladi atletičari „Glasinca“ osvojili 13 medalja na prvenstvu Srpske

SRNA
Mladi atletičari „Glasinca“ osvojili 13 medalja na prvenstvu Srpske

SOKOLAC - Atletičari sokolačkog "Glasinca" osvojili su 13 medalja, po četiri zlatne i srebrne i pet bronzanih, na Pojedinačnom prvenstvu Republike Srpske za mlađe junire i cicibane, rekao je Srni trener ovog atletskog kluba Neđo Đurović.

Đurović je naveo da je "Glasinac" juče bio među najuspješnijim klubovim na ovom takmičenju održanom na Sokocu.

Zlatne medalje u svojim kategorijama osvojili su Katarina Kezunović u bacanju kugle, Aleksa Bakmaz u trci na 110 metara sa preponama, Marko Memedović u bacanju koplja i u bacanju kugle.

Srebrne medalje pripale su Emiliji Radonjić u trci 100 metara sa preponama, Katarini Ćeranić u bacanju koplja, Sofiji Jovanović u skoku u vis i Aleksi Bakmazu u bacanju diska.

Bronzane medalje osvojili su Emilija Radonjić u skoku udalj, Katarina Kezunović u bacanju diska, Mihajlo Krstajić u bacanju koplja, te ženske štafete.

Đurović je rekao da je zadovoljan postignutim rezultatima atletičara "Glasinca" jer su i ovaj put pokazali da je sokolački Atletski klub među najboljima u Republici Srpskoj i da se nastavlja tradicija dobrih atletičara na Sokocu, iako je došlo do smjene generacija, što se dešava i u najvećim klubovima.

"Nade polažemo i u mlade snage koje svojim rezultatima pokazuju da je ovo područje tradicionalno izvor uspješnih atletičara", dodao je Đurović.

Pojedinačno prvenstvo Republike Srpske za mlađe juniore i cicibane održano je juče na Sokocu uz učešće 200 atletičara iz 15 klubova, a tehnički organizator takmičenja bio je Atletski klub "Glasinac".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana