Mladi as nastavio sa odličnim partijama u dresu Igokee: Briljantni Ilić vodi ka plej-ofu

Milan Zubović
Mladi as nastavio sa odličnim partijama u dresu Igokee: Briljantni Ilić vodi ka plej-ofu

LAKTAŠI - Vrata plej-ofa ABA lige Igokei m:tel otvorio je Dalibor Ilić nakon nove briljantne partije u pobjedi protiv Mornara sa 70:57.

Mladi krilni centar utakmicu je završio sa 17 poena i 18 skokova što mu je rekord karijere, ali i pojedinačni rekord kluba kojeg su do sada držali Sava Lešić i Dešon Stivens sa po 15 uhvaćenih lopti. Od toga deset skokova imao je u napadu što je četvrto najbolje ostvarenje ABA lM Kasun (14). Tamo gdje je stao na prošlom meču sa Cedevita Olimpijom u Ljubljani nastavio je na domaćem terenu. Samo, ovaj put je došao do pobjede za razliku od gostovanja u Sloveniji kada se ostatak ekipe nije proslavio. Protiv Barana je skupio 26 indeksnih poena u odnosu na 43 koliko je ostvario na meču sa “vitamiziranim zmajčekima”.

Svakim danom i novom partijom Ilić potvrđuje svoj talenat pa će Igokei biti veoma teško da ga zadrži na kraju sezone u čijem dresu je već bio MVP mjeseca, a vrlo je vjerovatno da će ponovo ponijeti tu titulu. Naime, Ilić je bio izabran za najkorisnijeg igrača novembra dok je za očekivati da to bude i u februaru. Njegov tim krenuo je ka plej-ofu i vrlo blizu je osiguravanja šeste pozicije na tabeli, mada postoji šansa da na kraju završe kao peti, a u najboljem slučaju četvrti što u ovom trenutku djeluje dosta daleko. Otpor gostiju u 20. kolu ABA lige Igokea je slomila početkom posljednje dionice kada su napravili seriju 16:0.

- Utakmica je bila jako tvrda s obje strane o čemu govori broj poena, pogotovo u prvom poluvremenu kada su se dešavale stvari koje nisu uobičajene za oba tima. Zadovoljan sam igrom u defanzivi svoje ekipe u prvom dijelu, ali me zabrinjavao pad koncentracije kada su neke “ničije lopte” završavale kod protivnika. Ujedno, slobodna bacanja šutirali smo 10-3. Na pauzi sam sugerisao da moramo iskontrolisati ničije lopte i da iz tranzicije dođemo do lakih poena. To se i dešavalo u nastavku gdje smo dosta trčali u leđa Mornaru i dolazili do lakih poena. U posljednjoj četvrtini napravili smo veliku seriju i riješili pobjednika. Zadovoljan sam pristupom, defanzivno smo dobili utakmicu, primili 57 poena što govori da je tim bio na visini zadatka u onome što smo se dogovorili u pripremi meča - rekao je trener Igokee m:tel Dragan Bajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana