Mlade igračice Borca postaju velika snaga

D. R.
Mlade igračice Borca postaju velika snaga

SKOPLjE - Rukometašice Borca zauzele su četvrto mjesto na međunarodnom turniru “Đorče Petrov” u Skoplju, ali svi u taboru “osica” zadovoljni su predstavama u Sjevernoj Makedoniji.

Banjalučanke su upisale jednu pobjedu i dva poraza, a posljednji u borbi za bronzu lako je mogao da bude pobjeda.

Domaći Vardar slavio je u samom finišu meča sa 26:25 poslije preokreta, što osim žala za medaljom nije promijenilo mišljenje treneru Nikoli Bijeliću. Treba imati u vidu da su u Banjaluci ostale Dajana Ignjatović i Lana Lončar, dok su meč sa makedonskim velikanom propustile Božana Ćutković i Milana Railić. Zato Bijelića posebno raduje reakcija djevojaka koje nisu imale baš veliku ulogu, a koje su pokazale da su igrački sazrele i da će u novoj sezoni pružiti dosta više.

Turnir u Skoplju nagovijestio je dobru sezonu Borca koji će osim najviših ambicija u domaćim takmičenjima drugi put uzastopno nastupiti na međunarodnoj sceni.

Protivnik u drugom kolu EHF Evrokupa je kiparska Latsija, a oba meča biće odigrana u Banjaluci početkom oktobra. Novi šampionat BiH počinje 17. septembra, a Banjalučanke će do tada odigrati još nekoliko kontrolnih utakmica.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana