Mitrović živa legenda kluba starog 143 godine

GS
Foto: newstvusa.com

Aleksandar Mitrović ima samo 27 godina, ali je već postao živa legenda Fulama, londonskog kluba osnovanog prije 143 godine.

Mitrović je ove sezone "zapalio" Čempionšip postavivši novi rekord takmičenja sa 43 gola u sezoni od 46 utakmica. Srbin je postizao bukvalno gol po meču u najjačoj drugoj ligi na svijetu. Pritom je imao i sedam asistencija što znači da je direktno učestvovao u čak 50 golova svog tima.

Spektakularnu sezonu začinio je sa dva gola u pobjedi nad Lutonom u posljednjem kolu, uključujući posljednji gol na meču za konačnih 7:0, nakon čega su tribine Krejven Kotidža eksplodirale.

Svi navijači na stadionu izgrađenom 1896. godine naklonili su se srpskom fudbaleru koji je najzaslužniji za "titulu" Fulama u Čempionšipu i direktan plasman u Premijer ligu.

"Nisam razmišljao o rekordu, ali kako sam mu se približavao, svi su počeli da pričaju. Tako da, naravno da sam želio da ga oborim. Danas se desilo. To je nešto posebno. Rekord u posljednjem minutu. Ostvarili smo veliku pobjedu. Mislim da smo završili sezonu kao u snovima, onako kako smo željeli – pobjedom kod kuće, pred našim navijačima, još sam oborio i rekord, tako da je sve bilo savršeno", rekao je Mitrović, prenosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana