Mirko Mikić, trener Borca: Adrenalin nas je “pojeo” na startu

Darko Dragičević
Mirko Mikić, trener Borca: Adrenalin nas je “pojeo” na startu

BANjALUKA - Izviđač je pobjedom u “Boriku” 28:25 napravio veliki korak ka osvajanju šampionske titule u BiH.

U sjajnom derbiju ekipa iz Ljubuškog je iznenadila domaćina, a Borac je skupo koštalo otvaranje utakmice. Naime, Banjalučani su imali zaostatak od šest golova, u drugom dijelu su prišli na gol zaostatka i više nisu mogli. U momentima kad se meč lomio Borac je pravio tehničke greške, a Izviđač je to kaznio.

Trener Mirko Mikić je prvo čestitao rivalu na pobjedi.

- Igrali su pametno čitav meč, kada je trebalo da trče trčali su, kad je trebalo da uspore oni su smanjili tempo. Igrali su netipično za njih u drugom poluvremenu sa puno dugih napada, očigledno dobra priprema utakmice. Na nas je uticalo loše otvaranje utakmice, teško je stići šest razlike posebno protiv kvalitetne ekipe kakva je Izviđač. Sigurno je da smo se tu potrošili. Odbrana nam je bila loša, adrenalin nas je pojeo i zbog njega smo sagorjeli u prvom dijelu. Ništa nas nije išlo, nismo igrali kako je trebalo. U nastavku smo bili puno bolji, ali razlika je bila prevelika. Uspjeli smo da priđemo na gol zaostatak, ali smo se puno potrošili i to se osjetilo. Imali smo na minus dva tri tehničke greške koje je rival kaznio i zasluženo slavio - rekao je trener Mikić.

Banjalučanima nije pomogla ni odlična partija golmana Slađana Subotića u drugom dijelu. On je svojim odbranama otvorio mogućnost saigračima da dođu i do izjednačenja, ali oni to nisu iskoristili.

- Prvo poluvrijeme smo bili jako loši u napadu, a pogotovo u odbrani, omogućili smo rivalu mnogo zicera. Dozvolili smo im da se odvoje i steknu veliku prednost. Drugo poluvrijeme smo odigrali bolje u odbrani, natjerali smo ih da šutiraju sa spoljnih pozicija i krenuo sam i sa odbranama. Međutim, imali smo problema u napadu gdje desetak minuta nismo dali gol.  Malo je nedostajalo da dođe do preokreta. Ostaje žal zbog propuštenih prilika, ali sad se okrećemo duelu protiv Vogošće. Hvala publici na podršci, nosili su nas u drugom dijelu i žao mi je što nismo uspjeli da im se revanširamo i dođemo barem do remija - istakao je Subotić.

Rezultati 18. kola: Gračanica - Bosna 43:30, Sloboda - Leotar 32:24, Kakanj - Iskra 28:45, Borac - Izviđač 25:28, Maglaj  - Vogošća 27:23, Sloga - Krivaja 34:27, Gradačac - Konjuh 22:3 3, Goražde - Hercegovina 30.28.

Plasman: Izviđač 34, Leotar 25, Vogošća 23, Sloboda 23, Gračanica 22, Krivaja 22, Maglaj 20, Konjuh 20, Borac 18, Iskra 16, Goražde 15, Hercegovina 14, Bosna 9, Gradačac 6, Kakanj 2.

Rađenoviću treba vremena

Borac je pred meč protiv Izviđača predstavio novo pojačanje beka Radu Rađenovića, koji je došao iz Njemačke.

- Rađenoviću treba nekoliko sedmica da se adaptira na našu sredinu i način igre. Nismo imali vremena za uigravanje, ali će biti dobro pojačanje - poručio je Mikić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana