Mirko Mikić stao u zaštitu igrača: Ova ekipa nije pravljena da osvoji titulu

Dušan Repija
Mirko Mikić stao u zaštitu igrača: Ova ekipa nije pravljena da osvoji titulu

BANjALUKA - Dva nešto lošija izdanja protiv Sloge pokazala su da Borac, koji je protutnjao prvim dijelom sezone, ipak nije bez mana, a to je ono što je trener Mirko Mikić ponavljao od prvog dana.

Poslije fijaska u minuloj sezoni sa Veselinom Vujovićem, u klubu su odlučili da naprave zaokret, na klupu se vratio mladi stručnjak koji “u dušu” poznaje sve momke koji sada nose igru prvog tima.

Iako su pobjede u DNK RK Borac, pred mladi tim nije postavljen nikakav imperativ. Ipak, trijumf po trijumf iz kola u kolo i ubjedljivo prvo mjesto na tabeli vratili su euforiju među navijače, pa se tijesnoj pobjedi i remiju protiv velikog rivala iz Doboja u rukometnim krugovima priča kao o velikom podbačaju. To je trenera “crveno-plavih” natjeralo na reakciju.

- Imam utisak da nam je nametnut imperativ rezultata koji se još juče činio nedostižnim. Većina medija i cjelokupna rukometna javnost postali su nezadovoljni neriješenim ishodom ili pobjedom od jedan ili dva razlike. U principu, meni to i ne smeta… Borčev grb uvijek je nosio i nosiće to breme - rekao je Mikić.

On je podsjetio da ekipa koja je selektovana prošlog ljeta nije projektovana da osvoji prvenstvo.

- Podrazumijeva se da ćemo se potruditi da iskoristimo priliku koju imamo. Međutim, predviđala nam se borba za sredinu tabele, a danas, poslije nekoliko vezanih pobjeda, mogu da čujem one čuvene “kafanske” argumente da je Borac morao dobiti većom razlikom ili igrati bolju odbranu… Nisam siguran koliko je to zdravo u ovom momentu - naglasio je Mikić.

Rezultati 17. kola: Borac - Sloga 25:25, Maglaj - Krivaja 28:25, Bosna (V) - Gračanica 24:23, Izviđač - Konjuh 34:30, Sloga (GV) - Gradačac 34:26, Iskra - Bosna (S) 25:25. Slobodan je Leotar. Plasman: Borac 29, Sloboda 22, Izviđač 19, Leotar (-1) 19, Vogošća 18...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana