Mirko Mikić: Borac će biti još bolji

Darko Dragičević
Mirko Mikić: Borac će biti još bolji

BANjALUKA - Rukometaši Borca ostvarili su važnu pobjedu u prvenstvu BiH. Banjalučani su savladali oslabljenu Krivaju 27:22.

Oslabljeni gosti uspijevali su nekoliko puta da se vrate u meč nakon grešaka u igri domaćih rukometaša, ali je Borac na kraju ipak uspio da ostvari siguran trijumf.

- Važna pobjeda. Imali smo loš momentum nakon dva nezgodna poraza od objektivno kvalitetnijih protivnika. Zbog toga je meč imao težinu jer smo morali da pobijedimo, da popravimo bodovni saldo. Krivaja je došla oslabljena bez nekoliko važnih igrača, tako da smo morali lakše da dođemo do pobjede. Jedino time nisam zadovoljan iako se osjetio pritisak. Vraćali smo ih našim greškama. Na 8:3 imamo polukontru i izgubljenu loptu, pa nam priđu na 9:8. U drugom dijelu je takođe bio pad. Na kraju je presudila odbrana i širina u rotaciji, iako u drugom dijelu nismo koristili neke igrače zbog lakših povreda - istakao je Mikić.

Trener Borca ističe da ekipa ipak igra bolje u nastavku šampionata i da očekuje da se taj trend nastavi do kraja šampionata.

- Borac igra bolje u drugom dijelu šampionata i biće sve bolji. U prvom dijelu smo dosta gubili mečeve, nismo imali sigurnost, a sad se to sve mijenja. Vratili su se neki igrači u tim, a ovi mlađi poput Kalamande, Petrovića, Brkića, Rožića shvataju da mogu igrati ovo takmičenje. Nadam se da će nastaviti s dobrim radom i uz uvažavanje svih uspjeti da svoju karijeru grade i u kvalitetnijem takmičenju od lige BiH - dodao je trener Borca.

Sve veću minutažu u timu dobija i posljednje pojačanje Rade Rađenović.

- Primjetno je da ima veliku želju da se dokaže. Defanzivno je solidan zbog toga dobija sve veću minutažu, takođe na treningu dobro radi. Jedino što moramo da popravimo jeste igra u napadu, gdje očito želja utiče na njega pa taj adrenalin pogrešno kanališe. Sada ćemo imati pauzu da to ispravimo i da bude još veće pojačanje za nas - poručio je na kraju Mikić.

Rezultati 20. kolo: Gračanica - Leotar 31:19, Bosna - Iskra 30:29, Sloboda - Izviđač 39:35, Kakanj - Vogošća 13:42, Borac - Krivaja 27:22, Maglaj - Konjuh 39:35, Sloga - Hercegovina 28:23, Gradačac - Goražde 25:33.

Plasman: Izviđač 36, Vogošća 27, Sloboda 27, Leotar 27, Gračanica 26, Krivaja 24, Konjuh 22, Maglaj 22. Sloga 20, Borac 20, Goražde 17, Iskra 16, Hercegovina 16, Bosna 11, Gradačac 6, Kakanj 2.

Slijedi pauza

U rukometnom prvenstvu BiH slijedi pauza zbog obaveza reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Reprezentacija BiH se danas okuplja u Tuzli, a mečevi protiv takozvanog Kosova su 8. marta u Prištini, dok je četiri dana kasnije meč u Tuzli. Inače, u utorak 7. marta je žrijeb Kupa BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana