Miloš Popović, odbojkaš Radnika, za “Glas Srpske”: U Kaknju ovjeriti finale

Dejan Kondić
Miloš Popović, odbojkaš Radnika, za “Glas Srpske”: U Kaknju ovjeriti finale

BIJELjINA - Odbojkaši Radnika pokušaće večeras da završe posao u vezi sa plasmanom u finale plej-ofa prvenstva BiH. Izabranici Vladimira Šarenca sa prednošću od 1-0 stižu u Kakanj, gdje protiv istoimenog domaćina od 20 časova igraju drugi meč polufinala plej-ofa.

Jedan od glavnih aduta Bijeljinaca i večeras će biti srednji bloker Miloš Popović. Reprezentativac BiH u razgovoru za “Glas Srpske” ističe da on i njegovi saigrači imaju velike ambicije ove sezone te da žele večeras da izbore plasman u finale i napadnu i treći trofej ove sezone, nakon osvajanja Kupa Republike Srpske i BiH.

- U prvoj utakmici u Bijeljini smo veoma lako dobili Kakanj, stvarno bez nekih većih problema, iako smo iskreno očekivali teži posao. Ovu drugu utakmicu ćemo odigrati rasterećeno, imamo prednost od 1-0 u seriji i to nam mnogo znači. Oni će imati veliku pomoć publike, ali mislim da nas to neće omesti da ostvarimo svoj cilj - plasman u finale plej-ofa - rekao je Popović.

Provjereni srednjak na polusezoni je iz Borca stigao u Radnik. Ističe da se odlično snašao te da su ga sjajno primili svi u klubu i u gradu.

- Zadovoljan sam odnosnom uprave, trenera i saigrača prema meni. Imamo i sjajnu publiku koja nas podržava. Organizacija u klubu je na visokom nivou. Klub ima velike ambicije u tekućoj, ali i u narednoj sezoni. To me je i privuklo da dođem u Bijeljinu. Osvojili smo već dva trofeja, a nadamo se da ćemo prigrliti i šampionsku titulu. Koliko vidim, i ostali klubovi će se dodatno pojačati za narednu sezonu, što će i nas dodatno motivisati da budemo još bolji - poručio je Popović.

Miloš je sa Radnikom parafirao ugovor na tri i po godine i svi planovi vezani su mu za klub iz Bijeljine. Takođe, pratio je i nastupe bivših saigrača iz Borca.

- Gledao sam Borac. Tokom sezone bilo je dosta oscilacija. Pokazalo se da igranje u Evropi ne mora uvijek da bude najbolja opcija, ali momci su dali maksimum, kao i uvijek. Nadam se da će “crveno-plavi” biti još bolji i organizovaniji naredne sezone. Koliko imam informaciju, sve ide u tom pravcu i to je ono što me stvarno raduje. Mislim da je to super priča, jer svakome dobro dođe jaka konkurencija i mislim da sve ekipe u ligi mogu samo imati koristi kada smo svi jači - zaključio je Popović.

Domaljevac u Sarajevu

U drugom polufinalnom okršaju večeras od 19 časova u Sarajevu sastaju se Bosna i lider regularnog dijela prvenstva Domaljevac. Gosti vode u seriji 1-0 i ukoliko večeras sla­, izboriće plasman u finale plej-ofa. Ukoliko ne uspiju, biće igrana majstorica. Eventualni treći meč igraće se u srijedu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana