Miloš Močević još jednu sezonu na golu francuskog drugoligaša: U Bezansonu mi je sve potaman

Dušan Repija
Miloš Močević još jednu sezonu na golu francuskog drugoligaša: U Bezansonu mi je sve potaman

BEZANSON - Dobre stvari ne treba mijenjati po svaku cijenu. Time se vodio i golman iz Istočnog Sarajeva Miloš Močević, koji će stajati na golu Bezansona i iduće sezone.

Nekadašnji čuvar mreže Slavije odlično se snašao u ovom francuskom drugoligašu pa iako je imao poziv dosta jačeg kluba koji ima šanse da od jeseni bude član elite, odlučio je da produži saradnju sa ekipom u koju je došao tokom sezone 2020/21. Ekipa, uslovi za trening, grad... sve je Močeviću potaman u Bezansonu.

- Odlično sam se snašao, prve godine je bilo dosta Balkanaca koji su mi mnogo pomogli, tako da nisam imao potrebu da učim jezik, ali se ljetos sve promijenilo pa sam ovladao i francuskim. Ne mogu da se požalim ni na šta, organizacija je odlična, rezultati variraju, jer smo mlada ekipa, ali opstanak ne bi trebalo da dođe u pitanje. Iz uprave kluba su najavili pojačanja za narednu sezonu pa vjerujem da ćemo biti dosta bolji i u rezultatskom smislu - rekao je Močević za “Glas Srpske”.

Deset odbrana u prosjeku ove sezone svrstava ga među vodeće golmane u ligi pa priznaje da je već tokom januara imao jednu vrlo primamljivu ponudu.

- Da, zvala me ekipa koja je favorit da kroz plej-of izbori nastup u najjači rang. Predočio sam to čelnicima kluba, ali oni nisu bili voljni da me puste. Onda smo sjeli za sto pa smo se složili da produžim ugovor. Lijepo mi je ovdje, praktično sam se odomaćio, a imam sve uslove za napredak. Klub je odlično organizovan, dobar je za mlade igrače koji se još razvijaju. Dvorana, teretana, oporavak, sve je sjajno. Dobro sam popunio i slobodno vrijeme, imam nekoliko prijatelja iz rukometa, a dosta vozim bicikl i na taj način upoznajem prelijepu prirodu u ovom dijelu Francuske prema Švajcarskoj - rekao je Močević.

Prvi zadatak je da Bezanson bez većih turbulencija obezbijedi opstanak.

- Sutra dočekujemo Nicu i ukoliko slavimo, mislim da bismo gotovo sigurno opstali. Imamo tri boda više od zone ispadanja, a do kraja je još pet kola - istakao je Močević.

Momak koji je rukometno prohodao u Slaviji priznaje da je mnogo napredovao od dolaska u Francusku.

- Vrlo su vrijedni i praktično sam naučio da radim mnogo više. Pošto smo mladi svi želimo da napredujemo i napravimo dodatni korak u karijeri. Radim i individualno, a najviše gledam treninge i odbrane Dejana Perića. Sjajan je, bio je vrhunski golman, a sada jedan od najboljih trenera golmana. Dokaz za to je i Dejan Milosavljev koga je uzeo pod svoje u Vardaru, a sada su zajedno i u Berlinu - naglasio je Močević.

Slavija

Nezaobilazno pitanje u razgovoru sa Močevićem je Slavija. “Sokolovi” su poslije nekoliko sezona u Premijer ligi zapali u krizu, klubu je prijetilo i gašenje, ali je taj scenario izbjegnut pa su sada u sredini tabele prvoligaškog karavana.

- Dobro su odigrali prvi dio sezone, možda i prebacili očekivanja. Sada su malo pali jer igru nose stariji igrači koji ne mogu da uklope svoje obaveze sa rukometom. Mladi se probijaju i nadam se da će moj klub biti sve bolji narednih godina - rekao je Močević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana