Miloš Kos, rukometni reprezentativac Srbije: Cilj ispunjen, ali ne želimo sad stati

Darko Dragičević
Miloš Kos, rukometni reprezentativac Srbije: Cilj ispunjen, ali ne želimo sad stati

BERLIN - Juniorska rukometna reprezentacija Srbije izborila je plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Savladali su domaćina Grčku 34:23 u posljednjem duelu druge faze i tako ovjerili plasman u Njemačku gdje kreću borbe za medalje.

Jedan od najboljih igrača reprezentacije i na ovom prvenstvu je mladi Dubičanin Miloš Kos. On je protiv Grčke postigao pet golova i bio proglašen za igrača utakmice.

- Ostvarili smo primarni cilj, a to je plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva i došli smo opet u situaciju da se borimo za medalje. Sigurno da nije mala stvar biti među osam najboljih reprezentacija na svijetu. Naravno da nećemo na tome stati, želimo da nastavimo sa dobrim partijama i u Berlinu - poručio je Kos.

Parovi četvrtfinala

Srbija - Farska ostrva 13.15

Island - Portugalija 15.45

Mađarska - Hrvatska 18.30

Njemačka - Danska 21.00

Ekipa ipak nije bila zadovoljna kako je odigrala prvi dio utakmice protiv Grčke. Srbija je u dosadašnjem dijelu šampionata doživjela jedan poraz i to od selekcije Islanda.

- Dobro smo igrali poslije ne baš sjajnog prvog poluvremena u kojem smo imali problema sa realizacijom i tehničkim greškama. U drugom smo pokazali naš realan kvalitet, lako smo postizali golove i uvećavali svoju prednost. Na kraju smo pokazali da smo kvalitetnija selekcija i osvojili smo mjesto koje nas vodi u Berlin - dodao je Kos za Glas Srpske.

Rival u četvrtfinalu je selekcija Farskih ostrva. Ova selekcija je najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva, jer nisu doživjeli nijedan poraz. Farani su do­ sada savladali Angolu, Japan, ebropskog šampiona Španiju, Brazil i vicešampiona Evrope Portugaliju.

- Do utakmice ćemo se upoznati sa narednim rivalom. Mislim da je najbitnije da u tom duelu odigramo kvalitetno kao što smo to odigrali protiv Egipta ili drugo poluvrijeme protiv Grčke. Vjerujem da će ekipa dati maksimum i onda možemo da se nadamo pozitivnim vijestima. Farani su definitivno iznenađenje takmičenja, imaju maksimalan skor i zaslužuju respekt, ali opet došli smo u situaciju gdje se možemo boriti za medalje i to treba da iskoristimo. Treba da odigramo jako u odbrani da postignemo što više laganih golova - poručio je Kos.

Četvrtfinale sa Farskim ostrvima na programu je u četvrtak od 13.15.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana