Miloš Kos, rukometaš Izviđača: Želim medalju sa “orlovima”

Dušan Repija
Miloš Kos, rukometaš Izviđača: Želim medalju sa “orlovima”

LjUBUŠKI - Iako još nije napunio 20 godina, Miloš Kos je već nekoliko sezona jedna od glavnih uzdanica aktuelnog šampiona BiH Izviđača, a njegov talenat prepoznali su i ljudi iz Rukometnog saveza Srbije pa je već tri sezone standardni reprezentativac u mlađim selekcijama.

Ipak, zbog problema sa papirologijom momak iz Kozarske Dubice još nije nastupio ni na jednom velikom takmičenju, a sada, kada je sve sređeno, sa nestrpljenjem očekuje nedjeljno okupljanje juniora te Evropsko prvenstvo koje je na programu u prvoj polovini jula u Portugaliji.

- Sada su napokon svi administrativni problemi riješeni i jedva čekam okupljanje, pa i prvenstvo. Na minulom šampionatu se baš nismo proslavili, pa vjerujem da je sada vrijeme za bolji rezultat. Grupa u kojoj su još Njemačka, Island i Italija je prilično jaka, ali vjerujem da možemo bar korak, dva više. Medalja bi bila ispunjenje sna, a ja uvijek kažem da je sve moguće - rekao je Kos.

Osim što ima veliku želju da u budućnosti obuče dres najbolje selekcije “orlova”, sjajni srednji bek “skauta” ima još nekoliko kratkoročnih ciljeva. Glavni je osvajanje trofeja u Kupu BiH. Već sada je jasno da Izviđač neće uspjeti da odbrani šampionsku krunu, ali se plasirao na završni turnir Kupa kome će gotovo sigurno biti domaćin.

- U pauzi između dvije sezone ostali smo bez nekoliko vrlo važnih igrača, a priliku su dobili još mlađi. Dobro smo počeli, međutim, malo smo posustali pa je evidentno da ne možemo do titule. Ipak, želimo do kraja da se probijemo u sam vrh tabele i, naravno, osvojimo trofej u Kupu. Dugo ga nismo osvojili, pa se nadam da je vrijeme da to promijenimo, naročito ako budemo domaćini - naglasio je Kos.

Zbog reputacije i igara koje pruža njegovo ime duplo je potcrtano u tefterima mnogih menadžera i klubova, ali on ne žuri da napravi iskorak u karijeri.

- Imam ugovor sa Izviđačem i to je to. Koncentrisan sam na utakmice i individualni napredak. Preporučio bih svakom mladom igraču koji ima priliku da dođe u Izviđač da se ne dvoumi, jer se radi vrlo ozbiljno. Na kraju krajeva, o tome govore i transferi, te imena igrača koji nastupaju za reprezentacije BiH i Hrvatske, a koji su rukometno stasali u Ljubuškom - naglasio je Kos.

Dubica

Kos je poput mnogih rukometaša i rukometašica prve korake napravio u Kozarskoj Dubici.

- To je sredina poput Ljubuškog u kojoj se velika pažnja obraća na razvoj mladih igrača. Pratim i danas šta se radi u mojoj matičnoj Kozari, imaju ponovo vrlo talentovanu generaciju i sigurno će još dosta mladih napraviti iskorak i otići u veće rukometne sredine - rekao je Kos.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana