Miloš Knežević, golman Leotara: Želimo barem poziciju više

Darko Dragičević
Miloš Knežević, golman Leotara: Želimo barem poziciju više

TREBINjE - Leotar je srušio šampiona BiH (25:24)! Izviđač je nakon sjajne derbi utakmice pognute glave napustio Trebinje, a domaći tim se revanširao za poraze u prošlom šampionatu te im nanio prvi poraz u sezoni.

Derbi je opravdao očekivanja i donio veliku borbu svih 60 minuta. Prštalo je pred oba gola, jake odbrane, brojna nadmudrivanja i na kraju su domaći slavili trijumf koji im puno znači. Ovom pobjedom Leotar je istakao kandidaturu za sami vrh, ali u klubu čvrsto stoje na zemlji.

Jedan od junaka trijumfa bio je golman Miloš Knežević. On je prvo pri rezultatu 24:24 odbranio sedmerac Ivanu Pavloviću, a zatim i pokušaj Filipa Odaka.

- Ekipa je još jednom pokazala pobjednički karakter i u finišu je napravila sjajan preokret. Što se tiče sedmerca, iskreno nisam imao ideju gdje će rival šutirati. Pitao sam malog Pavičića koji je igrao u Ljubuškom gdje bi mogao da uputi udarac. On mi je dao savjet, poslušao sam ga i odbranio. Ovo je trijumf čitave ekipe, jer smo dali maksimum da bismo ostvarili trijumf nad šampionom BiH - istakao je sjajni golman.

Tokom derbija viđena je bespoštedna borba, a rezultatska klackalica je na kraju prevagnula na stranu Trebinjaca, koji su imali veliku podršku navijača.

- Utakmica je bila odlična, pravi derbi i vjerujem da su svi uživali u njemu. Mislim da smo pobijedili jer smo više željeli pobjedu. Izvukli smo posljednji atom snage, publika nas je nosila i željeli smo da im se revanširamo za poraze prošle sezone. Iako smo veći dio drugog poluvremena gubili, svi smo vjerovali da možemo da preokrenemo i da ćemo ih pobijediti, što se na kraju i ostvarilo - dodao je Knežević.

Iako je ekipa dobila šampiona i pokazala da je u odličnoj formi u Trebinju ne žele da se priča o borbi za titulu. Jednostavna cilj ekipe je da igra svakim meč sve bolje. Svake godine klub napreduje i ide korak naprijed u svojim ambicijama.

- Ova pobjeda nam donosi puno na planu samopouzdanja. Sigurno da će nam značiti za nastavak sezone, jer nije mala stvar savladati šampiona i učesnika EHF kupa. Ipak svjesni smo da je sezona duga i da će biti neizvjesno do kraja. Naši ciljevi se ne mijenjaju. Idemo utakmicu po utakmicu, sa jednim ciljem da u svakoj damo maksimum i pokušamo da pobijedimo i vidjećemo gdje će nas to dovesti. Daćemo sve od sebe da prošlogodišnji rezultat podignemo za bar jednu stepenicu, jer imamo sjajnu atmosferu i u dobroj smo formi -  poručio je Knežević.

Leotar će u narednom kolu igrati protiv Goražda u gostima, dok će Izviđač dočekati Gračanicu u još jednom derbiju.

Rezultati

Rezultati 6. kola: Krivaja - Maglaj 30:29, Vogošća - Konjuh 28:29, Hercegovina - Sloboda 24:29, Borac - Goražde 41:23, Leotar - Izviđač 25:24, Gračanica - Čapljina 39:24, odgođeno Čelik - Sloga. Plasman: Gračanica 9, Borac 8, Leotar 8, Izviđač 7, Konjuh 7, Krivaja 7, Sloga 6, Maglaj 6, Vogošća 6, Sloboda 5, Goražde 5, Hercegovina 2, Čapljina 2, Čelik 0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana