Miljković "kralj džungle"

Dejan Kondić
Miljković "kralj džungle"

BANjALUKA - Pobjednik turnira četvorice na ovogodišnjem "Hektor fajt najtu" je Nikola Miljković. Kikbokser iz Novog Sada pobjedama nad Mesudom Selimovićem i Srđanom Šućurom stekao je zvanje “kralj džungle”.

U kategoriji do 86 kilograma, Miljković je oduševio publiku. U finalu je na jednoj nozi napravio nevjerovatan preokret.

Nakon prve runde izgledalo je da njegove desna noga ne može da izdrži, vukao je štetu iz prvog meča, a Šućur je to pametno osjetio, međutim, ponovo se pokazalo da je ranjeni lav najopasniji i da člna Borilačkog kluba Tron ima razorne udarce rukama.

Najprije je bacio rivala u nokdaun, a potom je drugim prekidom večeri završio posao. Osvojio je novčanu nagradu od 5.000 evra.

- Ovo je najveća noć u mojoj karijeri i najljepše iskustvo. Presrećan sam, hvala mom timu, od njih sam sve naučio. Organizacija je bioa vrhunska, ovo se ne viđa na našim prostorima - rekao je Miljković. Prethodno je nokautim u trećoj rundi pobijedio Selimovića, a Šućur je odlukom sudija bio bolji od Nikolaja Nikova.

Prekidom je slavio Stefan Dobrijević.

Nadolazeća zvijezda iz Aresa, podigla je Borik na noge. Pobijedio je Marka Vukovića. - Divan je osjećaj boriti se ovdje.

Publika je sjajna. Hektor uvijek pravi sjajan posao i ambijent je bio nezaboravan. Ovo je još jedna pobjeda koja mi daje krila. Idemo dalje po još veće stvari - istakao je Dobrijević.

Damjan Savanović iz KBS Hektor je nepobjediv u domaćem ringu.

Većinskom odlukom sudija savladao je Rusa Vadima Fegera. - Ovo je pobjeda za našeg brata Duška Savanovića. Ponosan sam, želio sam nokaut, ali je on izdržao. Bilo kada, bilo gdje, s bilo kim - to je moj moto - rekao je Savanović.

Još jedna pobjeda otišla je u Ares jer je David Jovičić u jako zanimljivom meču pobijedio Nikolu Mikića. Mladi izdanak Hektor tima David Vučetić izgubio je od Davida Miškovića. Sjajni Albert Ugrinčić je prekidom slavio protiv Stefana Đuričića

. Debitantski trijumf ostvario je Damjan Stanišić iz Bijeljine. - Nadmašili smo sebe. Ove godine smo uradili nešto što niko nije prije nas. Produkcija je bila na višem nivou i kompletan rad se isplatio

. Imali smo sjajne mečeve, željeli smo da naš Šućur bude pobjednik turnira, ali čestitam Miljkoviću na sjajnom nastupu - rekao je organizator Predrag Stanković.

Orden časti i plaketu za izuzetna dostignuća u kikboksu, HFN organizacija uručila je legendardnom Draženku Niniću. Ispunjena dvorana Borik pozdravila je šampiona.

- Čast mi je biti ovdje s vama, ponovo stajati pred punim Borikom.

Znao sam da će Peđa nešto da smisli. Hvala organizatorima - rekao je Ninić. Ove godina dvorana Borik preuređena je u džunglu, u nesvakidašnjem ambijentu i sjajnoj produkciji, najbolje se snašaoa Nikola Miljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana