Miljan Pušica, stub odbrane RK Vojvodina, za “Glas Srpske”: Nadam se povratku u reprezentaciju

Dejan Kondić
Miljan Pušica, stub odbrane RK Vojvodina, za “Glas Srpske”: Nadam se povratku u reprezentaciju

Blistali su rukometaši Vojvodine ove godine. Iza Novosađana je sezona iz snova, najbolja u istoriji kluba koja je zaokružena evropskim trofejom, EHF kupom. Napravio je Boris Rojević tim ratnika. Ne zavisi Voša od pojedinca, kolektiv je snaga, sistem postavljen, građen pet godina od dolaska Vrbašanina na klupu. Tihi heroj “lala” u svim uspjesima je Miljan Pušica.

Svašta je stasiti momak iz Prijepolja prošao u karijeri. Poslije afirmacije u Crvenoj zvezdi i Vojvodini (prvi mandat), branio je tri godine boje Visle iz Ploka i njemačkog Mindena u najjačoj ligi na svijetu. Nakon teške povrede koljena i komplikacija poslije operacije ligamenata bio je praktično izgubljen za rukomet. Prije svega nešto više od godinu dana bilo je pitanje da li će ikada moći da igra. Međutim, vratio se jači nego ikada. Zaključao je odbranu Voše. Zajedno sa “parnjakom” Miljanom Vukovljakom drži srednji dio odbrane. Šta prođe, tu je odlični golman Fran Lučin. U razgovoru za “Glas Srpske” odlični defanzivac priznaje da se nije odrekao ni dresa reprezentacije Srbije.

- Nadam se povratku u nacionalni tim. Trudim se da igram što bolje mogu. Ako selektor bude smatrao da sam mu potreban, svakako ću biti na raspolaganju. Dok igra, igrač treba da bude na raspolaganju reprezentaciji bez obzira koliko ima godina. To je moje mišljenje - istakao je Pušica.

GLAS: Vojvodina je na možda najjačem međunarodnom TV turniru šampiona u Doboju ikada osvojila treće mjesto. Kako se Vama čini ekipa sa ovih nekoliko novih igrača?

PUŠICA: Imamo dosta dobru ekipu, napredovali smo u odnosu na prošlu sezonu, koja je bila najuspešnija u istoriji našeg kluba. Vojvodina ima pozitivnu tendenciju da se razvija, da dovodi ozbiljne igrače, svi smo veoma zadovoljni, trudimo se da ispoštujemo zahteve trenera, tako da mislim da će biti još bolje.

GLAS: Vas i vaše saigrače u predstojećoj sezoni očekuje dosta izazova na svim frontovima, a širina rostera obećava da će Voša i te­ kako biti konkurentna?

PUŠICA: Imamo dosta utakmica na rasporedu ove sezone, igramo i Ligu Evrope, koja je izuzetno zahtevna i bitan je svaki igrač. Drago mi je da svako ima svoju ulogu, jer će pojedinačno biti lakše da se svako koncentriše na svoj zadatak.

GLAS: Aktuelni ste osvajači EHF kupa koji ste pokorili na nezaboravan način. Kada ste uvidjeli da možete do trofeja?

PUŠICA: Protiv Gorenja je bila ta utakmica gde smo nekako sve prelomili. Bila je teška, kao i svaka koju smo igrali. Nakon tog dvomeča se videlo da možemo da igramo ozbiljno i kući i na strani protiv ozbiljnih ekipa i tu nam je naraslo samopouzdanje da osvojimo EHF kup.

GLAS: Kako gledate na bolan period prethodnih godina, skoro dvogodišnju pauzu?

PUŠICA: Bilo je teško, pre svega psihološki, da “namestiš” glavu, da se vratiš, ali nisam odustajao. Bilo je tu lomova u meni. Operacija kao operacija, to brzo prođe, ali posle ide oporavak, stres, umor... Nisam ni znao da li mogu više da igram rukomet. Nije bilo lako da se vratim, pritisak da li možeš, da li ćeš da ispuniš očekivanja. Sada sam odlično.

GLAS: Igrali ste u Mindenu. Kako gledate na Bundesligu, najjači šampionat na svijetu?

PUŠICA: Nisam želeo da idem u Nemačku posle Visle, ali kada sam otišao tamo uverio sam zašto svi žele da idu u Bundesligu. To je neki drugi svet. Rukomet je posle fudbala najpopularniji u Nemačkoj, prvi dvoranski sport. Košarka raste, ali nije još na nivou rukometa. Dvorane su pune, marketinški je sve to dobro organizovano, praćeno je u medijima.

Zvezda

GLAS: Kako pamtite Vaše početke u Beogradu kada ste igrali za Zvezdu?

PUŠICA: Veliki sam zvezdaš. Bio sam tamo kada je bilo svega i dobrih i loših momenata, ali mislim da me je to napravilo ovakvim igračem kakav sam sad. Teški trenuci te ojačaju i mislim da mi je to Zvezda donela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana