Milioni stižu na "Marakanu"

B92
Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde će ove sezone najvjerovatnije osvojiti šestu uzastopnu titulu, jer trenutno drugoplasiranom Partizanu beže čak 18 bodova.

A već prije početka ove sezone je bilo jasno da će šampion Superlige Srbije sledeće takmičarske godine igrati u grupnoj fazi Lige šampiona.

Iz tih razloga Crvena zvezda već polako može da pravi planove za sledeću sezonu, gde će posle tri godine ponovo igrati u najkvalitetnijem klupskom fudbalskom takmičenju.

Naravno da je tu i računica koja ide na ruku crveno-belog tima, jer će zbog igranja u Ligi šampiona dobro podebljati svoju kasu.

Prema sadašnjim propozicijama, Crvena zvezda će samo od učešća u grupnoj fazi Lige šampiona zaraditi 15.640.000 evra.

Na to bi na ime deonica od UEFA u proteklih osam dobila još 8,8 miliona (moguća su pomeranja na gore), tako da bi ukupna zarada na kraju mogla da iznosi 25,5 miliona evra.

Uz to treba uračunati i bonuse od ulaznica, TV prava, i bogate nagrade na osnovu rezultata, što znači da bi krajnja cifra mogla da bude i preko 30 miliona evra.

Što se tiče žreba, Zvezda bi mogla da se nađe u trećem šeširu, tamo je trenutno na poslednjem mjestu, ali postoje realne šanse da se crveno-beli nađu u istom šeširu kao Porto, Šahtjor, Salcburg, Dinamo Zagreb, Slavija Prag, Lacio i Fejenord.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana