Milan Vušurović nada se pozivu selektora Crne Gore: U Borcu da izborim dres reprezentacije

Darko Pašagić
Milan Vušurović nada se pozivu selektora Crne Gore: U Borcu da izborim dres reprezentacije

ANTALIJA - Krilni napadač Borca Milan Vušurović vjeruje da će u nastavku sezone nastaviti sa dobrim partijama u dresu Banjalučana i da će pomoći klubu da po treći put uzastopno izbori plasman na međunarodnu scenu.

Istovremeno, brzonogi fudbaler očekuje da će nastaviti da trese protivničke mreže što bi moglo da mu pomogne da dobije poziv u reprezentaciju Crne Gore.

- Prava je šteta što sam proradio tek na kraju jesenjeg dijela sezone, ali se nadam da ću u istom ritmu nastaviti i na proljeće - rekao je Vušurović.

U prvom dijelu sezone postigao je pet golova, od čega četiri u posljednjih pet kola.

- Nadam se da mi pauza nije naškodila. Da je tako potvrdio je i prvi kontrolni susret protiv Akrona u kome sam bio strijelac - nastavio je Vušurović.

Za vrijeme priprema u Antaliji obišao ga je i selektor reprezentacije  Crne Gore Miodrag Radulović.

- Naravno da mi je ta posjeta puno značila, jer vidim da neko prati moje partije. To mi je motiv da nastavim sa još većim žarom - istakao je Vušurović.

Iako Borac u nastavak sezone ulazi bez četiri najveće zvijezde iz prošlogodišnje šampionske ekipe, vjeruje da se to može nadoknaditi.

- Ne treba uopšte pričati koliko su za našu igru značili Almedin Ziljkić, Stojan Vranješ, Goran Zakarić i Marko Jovanović. Svi smo svjesni da je na nama sada daleko veća odgovornost, ali pritiska se ne bojim. Nadam se da je tako i sa mojim saigračima. Možda će nam sada u neku ruku biti i lakše, jer ćemo imati više slobode u igri, a to je šansa da neko novi izbije u prvi plan - izjavio je Vušurović.

Hotelsku sobu u Antaliji dijeli sa novajlijom Goranom Brkićem.

- Novo poznanstvo i novo iskustvo. Nadam se da ćemo se dobro slagati na terenu - rekao je Vušurović.

Na krilnim pozicijama sada je velika konkurencija. Tu su pored Vušurovića još Enver Kulašin, te novajlije Obren Cvijanović, Toni Jović i Ferhat Ajaz.

- Zdrava konkurencija nema šta. Najvažnije je da se svi dobro pripremimo i da ne bude povreda, a na stručnom štabu je da odluči ko će igrati. Sigurno oni koji u tom trenutku budu najspremniji i fizički i psihički - dodao je Vušurović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana