Milan Pepić zablistao u Južnoj Koreji

Drago Gajić
Milan Pepić zablistao u Južnoj Koreji

ZVORNIK - Odbojkaški reprezentativac BiH Milan Pepić iz Zvornika veoma je zadovoljan proteklom sezonom i nastupima u svom klubu LiG Greaters iz Južne Koreje.

Nekadašnji odbojkaš Drine iz Zvornika, Studenta iz Pala, Modriče, Osijeka i Nove Gorice produžio je ugovor sa Korejcima na još godinu. Ekipa LiG Greaters je zauzela četvrto mjesto na tabeli, a Pepić je bio drugi poenter lige.

- Izuzetno sam zadovoljan svojim igrama u prošloj sezoni, ali plasman ekipe nije zadovoljio ambicije čelnih ljudi kluba. Bez obzira na to, produžio sam saradnju još godinu jer mi je zaista lijepo u Južnoj Koreji, a i finansijski detalji ugovora su odlični. Uslovi u kojima radimo, treniramo i igramo su daleko iznad vodećih evropskih liga, jer je odbojka, poslije fudbala i bejzbola, tamo najpopularniji sport. Liga broji samo šest klubova, a svako sa svakim igra po pet puta. Dosta je više kombinatorike u igri i posebna pažnja se posvećuje odbrani, pa je odbojka dosta atraktivnija nego u Evropi - rekao je Pepić.

U Južnu Koreju korektor reprezentacije BiH stigao je na preporuku Anđelka Ćuka, koji je dvije sezone igrao u tamošnjoj ligi.

- Liga počinje u junu i traje deset mjeseci, a završava se krajem marta. Jedini igrač u ligi, pored mene, sa ovih prostora je Miloš Ćulafić, koji je igrao u Budvanskoj rivijeri. Svaka ekipa ima pravo da angažuje samo jednog stranca, a kompletna reprezentacija Južne Koreje igra u ligi. Njihov nacionalni tim učestvuje u Svjetskoj ligi, a gotovo su redovni i na svjetskim prvenstvima. Kod nas vlada mišljenje da su Korejci niski, ali ja sam četvrti po visini u timu. Tri igrača su viša od dva metra - istakao je Pepić. 

Prvi koraci

Prve odbojkaške korake Milan Pepić je napravio tek u osamnaestoj godini, ali je veoma brzo napredovao, pa je već sa 23 godine bio najbolji igrač Premijer lige BiH. Fenomenalan odraz i ubitačan smeč bili su najbolja preporuka za odlazak u Hrvatsku, a zatim i Sloveniju, odakle je otišao u Koreju. U BiH je osvojio sve ekipne trofeje, kao i one namijenjene pojedincima. Najbolji igrač Premijer lige bio je tri puta.                         

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana