Milan Lalić, fudbaler Sloge, o remiju sa Slobodom: Pokazali smo karakter

Darko Dragičević
Milan Lalić, fudbaler Sloge, o remiju sa Slobodom: Pokazali smo karakter

MODRIČA - Sloga se dva puta vraćala iz rezultatskog minusa i uspjela je na kraju da osvoji bod u premijernom meču proljećnog dijela sezone protiv Slobode (2:2).

Dva puta su domaći igrači morali da jure rezultatski zaostatak, a oba gola su primili na startu poluvremena, tako da je sve ono što je trener Zoran Ćurguz sa saradnicima planirao moralo u hodu da se mijenja. Bek Milan Lalić jedan je od fudbalera koji su tokom zimske pauze došli u Doboj i ističe da su ti golovi i te­ kako uticali na igru ekipe.

- Primili smo dva naivna gola, ona na početku poluvremena, što je svakako uticalo na ekipu i bilo neočekivano za nas. Morali smo da mijenjamo sve planove koje smo imali pred meč. Pokazali smo karakter, uspjeli smo da se podignemo i da nametnemo neki naš tempo, da je teren bio bolji, sigurno bi bilo više šansi za nas. S obzirom na stanje terena i taj početni šok jer smo dva gola primili na početku utakmice i drugog poluvremena, mislim da smo odigrali dobro i da je na kraju ovo najpošteniji rezultat, mada smo sigurno željeli sve tri boda - istakao je Lalić.

On je već igrao u Premijer ligi BiH i ističe da je primjetan napredak u svim segmentima.

- Privikavam se na ligu, igrao sam ranije za Mladost iz Doboja kod Kaknja. Vidim da liga napreduje i, iskreno, svi jedva čekamo da ovi tereni budu završeni, jer bi to znatno unaprijedilo igru - dodao je Lalić.

Trener Zoran Ćurguz je nakon meča prvo čestitao rođendan navijačkoj grupi “Vojvode”.

- Čestitam našoj navijačkoj grupi “Vojvode” 33 godine postojanja i hvala na podršci na ovoj utakmici, ali tako i tokom čitave sezone. Loše smo otvorili i prvo i drugo poluvrijeme i poslije je bilo jako teško igrati po lošem terenu. Mislim da je teren bio protiv fudbala i utakmica bi bila bolja da smo imali bolje uslove. Podvig je dati četiri gola na ovakvom terenu. Očekivali smo pobjedu, ali nemam šta da zamjerim igračima. U prvom dijelu smo bili puno bolji, a u drugom nas je rani gol sasjekao. Izmjene su donijele nešto novo i uspjeli smo dati drugi gol - rekao je Ćurguz.

Trener Sloge je zabrinut jer je najviše radio na popravljanju defanzive, a ekipa je kao i tokom priprema primila golove na otvaranju utakmice ili drugog poluvremena.

- Brine me to jer smo i u pripremnom periodu primali golove u trećem ili četvrtom minutu. Moraćemo popričati i neke stvari promijeniti kako bismo to popravili. Nije to problem samo defanzivne linije već svih igrača jer smo dva gola primili poslije prekida - dodao je Ćurguz.

Kup BiH

Za Slogu nema opuštanja jer već u srijedu igra meč četvrtfinala Kupa BiH i dočekuje branioca trofeja Velež.

- Velež nam je veoma dobro poznata ekipa. U Turskoj smo bili u istom hotelu, oni su branioci trofeja i imaju svoj kvalitet. Međutim, mi ćemo uraditi sve da prođemo dalje - rekao je Lalić.

***

SLOGA     2 (1)

SLOBODA         2 (1)

 

Strijelci: 0:1 Vranješ u 3, 1:1 Krstovski iz penala u 28, 1:2 Šubert u 46, 2:2 Nikolić u 85. minutu.

Stadion: “Dr Milan Jelić” u Modriči.

Gledalaca: 800.

Sudija: Frano Jelić (Široki Brijeg) 7.

Žuti kartoni: Nikolić (Sloga), M. Osmić, Pervan, Osmanković, Komazec, Vranješ, prvi pomoćni trener Osmanhodžić, drugi pomoćni trener Ribić (Sloboda).

Igrač utakmice: Mario Krstovski (Sloga) 7.

SLOGA: Brajlović 6,5, Nikolić 7, Đorić 7 (od 75. minuta Popara -), Baranov 6,5 (od 60. minuta Zajić -), Krstovski 7, Peco 6,5 (od 68. minuta Vintonji -), Čolić 6,5 (od 68. minuta Šaula -), Lalić 7, Baštić 7 (od 75. minuta Bilal -), Milanović 7, Mihajlović 7. Trener: Zoran Ćurguz.

SLOBODA: Bukvić 6,5, Jusić 7, Osmanković 6 (od 56. minuta Mehmedović 6,5), Alić 7 (od 75. minuta Komazec -), Šubert 7, J. Osmić 6, Pervan 7 (od 82. minuta Devedžić -), Vranješ 7, Kapetanović 7, Bekić 6,5 (od 46. minuta Maksimović 6,5), M. Osmić 6 (od 46. minuta Kurtalić 6,5). Trener: Adnan Jahić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana