Milan Borjan pristojno odgovorio na paljbu hrvatskih medija: Ne mogu da mi promijene mjesto rođenja

G.S.
Milan Borjan pristojno odgovorio na paljbu hrvatskih medija: Ne mogu da mi promijene mjesto rođenja

BEOGRAD - Golman reprezentacije Kanade i Crvene zvezde Milan Borjan na pristojan i učtiv način odgovorio je hrvatskim medijima koji danima pišu negativne tekstove o njemu samo zbog toga što se diči svojim porijeklom.

Od trenutka kada je žrijeb u Dohi spojio Hrvatsku i Kanadu sjajni čuvar mreže u žiži je hrvatskih medija koji u posprdnom kontekstu pominju njegov rodni Knin i Republiku Srpsku Krajinu, priziva se zloglasna “Oluja” kojom su istrijebljeni Srbi iz Dalmacije, Like, Banije i Korduna. Tada je Borjan kao dječak sa porodicom izbjegao u Srbiju, odmah potom sreću su potražili u Kanadi, ali on nikada nije zaboravio ko je i odakle je.

- Vređanje, pretnje i takva doza primitivizma dosta govore o njima. Dosta prijatelja imam iz Hrvatske i nikada nisam gledao ko je odakle. Ja ću se uvek ponositi mestom svog rođenja. Mogu da me mrze, mogu da me vole, ali nikad ne mogu da mi promene pripadnost i rodno mesto - rekao je Borjan za “Kurir”.

Kao osmogodišnji dječak izbjegao je sa porodicom u Beograd, kao i većina srpskog življa bez igdje ičega. Ranije je pričao da su koru hljeba njegovi roditelji zarađivali prodajući robu u kiosku, a i sam je nerijetko priskakao u pomoć. Od prvog novca koji je zaradio kupio je golmanske rukavice, a dvije i po decenije kasnije sa Kanadom stigao do Mundijala.

- Nisam rođen u Hrvatskoj, rođen sam u Krajini, Dalmaciji. To je bilo srpsko mesto. Opisujem sebe kao nekoga ko je rodom iz Srbije, iz Dalmacije, ali osećam se kao Kanađanin jer sam tamo proveo puno godina - naglasio je jednom prilikom.

Utakmica između Kanade i Hrvatske je daleko, a kako se bude bližila, sigurno treba očekivati nove provokacije i pritisak na golmana Zvezde. On ističe da se ne obazire na to i da mu je u fokusu samo borba za petu titulu sa “crveno-bijelima”. Takođe podvlači da će svi Srbi, a posebno Krajišnici, pored Srbije u Kataru navijati za Kanadu.

- Naravno da hoće! Kapiten sam najvećeg srpskog fudbalskog kluba, napravio sam mnogo uspeha sa Crvenom zvezdom i naravno da će svi Srbi, ne samo moji Krajišnici, navijati za mene i Kanadu. Ne samo protiv Hrvatske nego i protiv Belgije i Maroka - podvukao je Borjan.

Favoriti za prolaz iz grupe su Belgija i Hrvatska, mada ni Maroko, ni Kanada nisu bez šansi.

- Verujemo u naš tim. Kanada igra lep i moderan fudbal i nikoga se ne plašimo. Probaćemo da pobeđujemo i da prođemo grupu - zaključio je Borjan.

Teško Hrvatima

Nekadašnji as Rade Bogdanović u svom stilu je prokomentarisao grupu u kojoj se nalaze Kanada, Hrvatska, Belgija i Maroko.

- Hrvati su opet bili talični, kao i u Rusiji. Ali sada udaraju na Borjana. Vreme je da završe u grupnoj fazi. Sad će Bokica začarati gol (smijeh). Njihova grupa tu je mnogo lakša od naše, na primer. Belgija je dobra ekipa, tu su Maroko i Kanada. Prilično laka grupa. Mada, taj Maroko sa Halilhodžićem... Hrvati protiv sebe imaju jednog Bosanca i Srbina - nasmijao se Bogdanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana